Her smeller det i Nordre Aker

50 trafikkulykker med personskader ble registrert i Nordre Aker i fjor. To av disse kategoriseres som alvorlige. Illustrasjon: Samferdselsetaten

Både John Colletts plass og Tåsenlokket hadde alvorlige trafikkulykker i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2009 kl 10:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Syv mennesker omkom i oslotrafikken i 2008, tre færre enn året før. Heldigvis unngikk Nordre Akers veier de aller alvorligste ulykkene i fjor, men ved to anledninger inntraff det Samferdselsetaten karakteriserer som alvorlige ulykker («skader som krever innleggelse på sykehus og lengre behandling, men som ikke fører til varig mén av betydelig omfang»). Det kommer frem i «Årsberetningen for trafikkulykker i Oslo 2008».

Totalt 50 trafikkulykker med personskader ble registrert i Bydel Nordre Aker i året som gikk. De to alvorligste fant sted på John Colletts plass, og ved avkjøringen fra Ringveien til Maridalsveien, på det såkalte «Tåsenlokket». Begge kryssene var nominert til tittelen «Nordre Akers farligste veikryss» av våre lesere tidligere i år, og John Colletts plass fikk desidert flest stemmer.

De resterende ulykkene blir av Samferdselsetaten karakterisert som «lette ulykker» (lettere skader og brudd som krever legebehandling, men ikke sykehusinnleggelse).

Fordelingen av ulykkene kan sees på illustrasjonskartet. Desidert flest ulykker skjedde ved av- og påkjøringsrampene langs ringveitraseen.

Ti av ulykkene involverte fotgjengere, åtte var sykkelulykker, fire motorsykkelulykker og 26 bilulykker, ifølge årsrapporten.

Totalt 936 trafikkulykker med personskader ble registrert i hovedstaden i fjor. Dette var en nedgang på fem prosent fra 2007. Bydelen med flest ulykker i fjor var Frogner (99), mens Bydel Stovner hadde færrest ulykker (28). Bydelene med dødsulykker var Alna (1), Bjerke (2, inkludert en ulykke i Årvollveien), Frogner (2), Søndre Nordstrand (1) og Ullern (1).

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse