– Herlig å være i gang!

Det har blitt mange løpeturer på Geir Erik i den siste tiden.

NRK PULS-trimmerne er i farta. – Etter flere "sofaår", er det herlig å være godt i gang med treninga, sier Geir Erik Jensen fra Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2008 kl 10:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ingen tvil om at denne mannen har fått mer overskudd!

Kjelsås: Geir Erik Jensen fra Kjelsås har i mange år gjerne villet sette i gang med treninga, men det kom alltid noen i veien.

– Jeg fant bestandig på noe å skylde på for å utsette treninga – vond rygg, vondt kne, dårlig vær, og så videre. I tillegg har jeg en stillesittende jobb. Derfor tenkte jeg at hvis jeg kommer med i PULS' treningsopplegg, så måtte jeg jo bare komme i gang, sier Geir Erik, som søkte og fikk "plass" i TV-programmet.

– Man kan ikke foran 600-700.000 seere si at man skal endre livsstil, og så ikke gjøre det. Det forplikter uten tvil å bli med i et slikt program.

Kondis som 65-åring!

Siden januar har han deltatt i NRKs PULS helseprogram, som blir sendt hver mandag. I det første programmet ble deltakerne sjekket for hvilket nivå de var på kondisjonsmessig.

– Jeg fikk jo litt sjokk – oksygenopptaket mitt var som tilsvarende en på 65! Jeg skjønte jo da at det i hvert fall var på tide å gjøre noe, sier 45-åringen.

Kondis og styrke

Alle deltakerne har fått tilpasset treningsopplegg – både kondis og styrke.

– Jeg skal love deg at de første treningsturene var helt fryktelige. Blant annet var jeg helt "død" etter bare 200 meter jogging. Men etter et par uker så ting lysere ut. Formen kom snikende. – Kroppen begynte å livne til, forteller Geir Erik.

– I utgangspunktet har vi et opplegg med fire treningsøkter i uka – kondis og styrke annenhver dag. Men etter noen uker så fikk jeg så mye overskudd av treninga, at jeg la til en ekstra økt – så nå er jeg oppe i trim fem ganger i uka, og det gjør godt, sier Geir Erik, som ikke bare psykisk merker effekten av endret livsstil.

Lagt om kosthold

– Kostholdet er også helt lagt om, og jeg har gått ned rundt 8 kilo siden januar. Det merker jeg godt på klærne. Forteller Geir Erik, som tidligere blant annet kunne sette til livs en kilo geitost i uka.

– Jeg har hatt geitostkick i mange år. Fra å hive innpå i bøtter og spann, holder det nå med en skive innimellom som pålegg. I tillegg er rødt kjøtt byttet ut med hvitt, og masse grønnsaker står på menyen hver eneste dag. Det gir synlige resultater.

– Endret livsstil gjør også at jeg nå sover mye bedre om natta, og ikke minst snorker mye mindre! Og sammenliknet med tidligere, spretter jeg nå nesten opp av senga om morgenen, sier Geir Erik, som setter pris på alle de oppmuntrende tilbakemeldingene fra familie og nærmiljø, som også ser at trening og kosthold "syns".

– Det eneste som kan være litt slitsomt er at folk har begynt å titte opp i handlekurven min. Jeg har for eksempel opplevd at en eldre dame mente jeg burde ta ut pølsene – og erstatte med noe sunnere, forteller Geir Erik, og legger til at pølsene forresten slett ikke var til han.

– Mine to barn er jo ikke med i noe helseprogram, så de må jo få lov til å spise pølser og lomper innimellom, ler Geir Erik.

Rundt Maridalsvannet

PULS-programmet skal gå til mai. Geir Eriks personlige mål er å løpe rundt Maridalsvannet på en time og ti minutter – i løpet av programperioden.

– Jeg har allerede kommet meg rundt, men tiden må ned. Det skal jeg klare. I tillegg har jeg halvmaraton som et mer fjernt mål – men der har jeg foreløpig heldigvis ikke lovt meg bort på TV ennå, sier en optimistisk Geir Erik, som skryter av personlig trener i programmet, Yngvar Andersen, men også av "støtteapparatet".

Støttegruppa

– Alle deltakerne har med seg en støtte-trimgruppe. Min gruppe kunne jeg ikke vært foruten. De er alle gode kamerater fra Kjelsås Barneskole; blant annet min bror Roar Grønvold, Pål Cato Elshaug, Tore Sivertsen, Thomas Vassbotn, Jørund Gustavsen, Pål Anders Westerheim, Dag Ivar Fjørtoft, og Lars Engebretsen. I tillegg er kona mi til uvurderlig støtte – særlig når det gjelder omleggingen av familiens kosthold, sier en energisk Geir Erik og legger ut på ukas joggetur til Monsetangen og rundtomkring.

Nordre Aker Budstikke ønsker Geir Erik lykke til videre, og avisen vil også følge formen til Geir Erik litt lenger utpå våren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse