Her er Samsung Jét:

Het sak fra Samsung

RASK: Samsung Jét:

Samsung Jét er lynrask, og talsmenn for selskapet tror den vil pensjonere konkurrenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2009 kl 15:15

AMOBIL.NO: Samsung har lansert sin nye Jét. Det er ikke en smarttelefon, men bør likevel få enhver teknologientusiast til å heve øyenbrynene.

Samsung gikk faktisk så langt under presselanseringen i London som å si at en viss telefon kommer til å være pensjonert i morgen. Vi tipper Samsung snakket om Iphone, uten at vi kan si det sikkert.

Les også: Her er Samsungs Omnia Pro

— Lynrask

Telefonen har fått en 800 MHz prosessor, noe som er raskere enn de aller fleste smarttelefoner. Etter å ha prøvd telefonen litt kan vi konstatere at den er lynrask.

Likevel trenger ikke smarttelefonbrukere rynke på nesen. Den nye Touch Wiz gjør nemlig det meste som smarttelefoner kan.

Jét har nemlig fått fleroppgavekjøring med en egen oppgavebehandler som viser deg alle oppgavene i 3D-modus eller i rutenett. Den kan altså kjøre tilsynelatende ubegrenset med programmer samtidig.

Touch Wiz har også fått noen flere morsomme funksjoner. Jét skal ha god støtte for bevegelsesstyring av menyene.

En annen morsom funksjon er at du kan skrive en forhåndsbestemt bokstav med fingeren når tastelåsen er på for å enten skru av tastelåsen, eller for å både gjøre dette og samtidig ringe til en kontakt i kontaktlisten din.

http://www.amobil.no/artikler/her_er_nokias_nye_trykkskjermmobil/70339" target="_new">Les også: Her er Nokias nye trykkskjermmobil

Nå kan du zoome med én finger

Det mest hendige er kanskje énfingerzoom. Som ordet tilsier, zoomer du ved hjelp av én finger i stedet for to. Du holder enkelt og greit én finger nede i skjermen, og drar opp eller ned når zoom-symbolet dukker opp. Samsung kaller det revolusjonerende at du ikke trenger å bruke to fingre for å zoome.

Videre har den fått Exchange-støtte, og Samsung hevder at Exchange-løsningen i Touch Wiz skal bruke mindre strøm enn i de fleste smarttelefoner.

Noe som også bruker lite strøm er skjermen. Denne er av typen AMOLED, som gjør at den bruker lite strøm samtidig som fargene blir skarpere og klarere enn vanlig. Skjermen måler 3,1 tommer, og er berøringsfølsom.

Les også: Er dette Samsungs Bigfoot?

Alt av teknologi

På toppen av det hele har telefonen alt av teknologi, inkludert Wi-fi og super-3G.

GPS er også på plass, med den innebygde programvaren Route66, slik at du får utnytte GPS-mottakeren for fullt. Vi vil komme med en sniktitt av Samsung Jét i løpet av morgendagen.

Jet kommer til Norge i løpet av denne måneden, eller senest tidlig i juli. Prisen skal havne på rundt 4000 kroner uten abonnement.

Les også: Se de nye Omnia-modellene

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...