Hjemme etter syv år på seiltur

Har seilt jorden rundt nesten tre ganger.

 

Kjelsåsfamilien Våge/Bogerud solgte alt de eide, og dro på jordomseiling. Ikke i ett år, men i syv! - Vi har hatt det helt fantastisk! sier familien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.11.2012 kl 13:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

New york: På vei mot Manhatten, New York - noen dager før 17. Mai 2012 - her Eirik. FOTO: Våge/Bogerud.

Se bildet større

Bryllup: Bryllup om bord på s/y Empire med prest fra Sjømannskirken i Sydney - ankret på Clarence River ved Yamba i Australia, FOTO: Våge/Bogerud.

Se bildet større

Grønland: Grønland 2012. FOTO: Våge/Bogerud

Se bildet større

HJEM: I dag, etter syv år på seiltur, kommer familien Våge/Bogerud - med pappa Eivind (34), mamma Heidi (37) ,lille Marius (2) og Eirik (3.5) foran. FOTO: Våge/Bogerud FOTO: Foto: Privat

KJELSÅS/BESTUMKILEN: 3. juli 2005 kastet familien loss, i utgangspunktet skulle reisen vare i 5 år. Men så ble det i stedet mer enn 7 år.

I dag, lørdag 3. november, legger de til kai ved Bestumkilen.

Skrekkblandet fryd

- Det blir selvsagt veldig koselig og fint å treffe familie og venner igjen. Men det er også med skrekkblandet fryd vi nå skal tilbake til et «vanlig» liv, ler Heidi Våge, på telefon fra Sandspollen ved Håøya, kvelden før familien endelig skal komme hjem, etter syv år på de syv hav med med den 42 fots store seilbåten Empire.

Underveis på den syv år lange reisen har også Heidi (37) og Eivind (34) giftet seg, og familien på to har blitt til fire - Marius på 2 år og Eirik på 3 1/2 år. Begge født i Australia.

Men det er ikke første gangen i dag, at barna treffer besteforeldrene, for både familie og venner har besøkt den seilerfrelste familien underveis på reisen.

- Helt fantastisk!

- Oppsummert akkurat nå, så har vi hatt det helt fantastisk i disse syv årene. Å for eksempel å nevne ett eller to uforglemmelige steder som vi har besøkt underveis, blir for vanskelig. Det er så utrolig mange flotte steder og nydelig natur å velge blant! I tillegg har vi jo også møtt mange flotte mennesker, og fått mange nye venner rundt omkring i verden. Mange av disse har jo også vært med på å gjøre de forskjellige stedene uforglemmelige!, sier Heidi.

- Vi har seilt rundt jorden og krysset vårt eget kjølvann. Ser man på distansen vi har tilbakelagt, tett på 65 000 nm, tilsvarer det nesten tre ganger rundt jorden, forteller Heidi.

LES OGSÅ. Går Norge på tvers - Christian (16) nærmer seg den utrolige rekorden

- Dette har handlet om å leve ut en drøm vi har hatt, og å prioritere drømmen. Det betyr kanskje å selge alt man har for å få penger til å få realisert drømmen, og om det å tørre å slippe det man har hjemme! Det viktigste her i livet er jo ikke nødvendigvis en lang liste over ting man eier.

Og familien vet ikke helt hva de går til, når de nå skal begynne et «vanlig» liv, på lille Kjelsås.

Blir rart med hverdagen igjen

- Det blir nok litt rart med hverdagen igjen. Vi begynner med blanke ark, vi solgte jo også alt vi eide da vi dro ut for syv år siden for å få finansiert turen. Heldigvis får vi inntil videre låne et lite hus på 45 kvadratmeter i hagen til min mor og far, forteller Heidi.

Og ingen får vel permisjon i syv år, så Heidi, som for øvrig er arkitekt på jobbjakt.

Eivind har allerede sikret seg jobb ved et båtverft.

Men selv om familien har vært på en reise som varte i «sju lange og sju breie», så har de allerede streifet innom tanken på at det kanskje en gang i fremtiden blir en «liten» tur til.

- Det har blitt nevnt ja, ler Heidi.

Les mer om den fantastiske turen til familien Våge/Bogerud her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse