Hjemsøkt av hærverk

Resultatet av siste runde med hærverk. Samferdselsetaten besluttet i forrige uke å ikke bytte ut bommen før overvåkingskameraer er på plass.

Bussbommen mellom Frennings vei og Årrundveien blir så hyppig ramponert at Samferdselsetaten ikke ser noen annen løsning enn å videoovervåke den.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ranja Røste og Tor Åge Hansen er mektig irriterte over at noen til stadighet ødelegger bommen. – Den får aldri stå mer en uke av gangen, sier Hansen. Foto: Karl Andreas Kjesltrup

DISEN/ÅRVOLL: Ikke før er bommen reparert, før den igjen blir utsatt for ondskapsfull ødeleggelse.

Hva synes du? Si diskuter saken i kommentarfeltet under.

– Hærverket på denne bommen er et veldig stort problem. Det skjer stort sett et par dager etter at vi har vært ute og reparert den, sier en oppgitt overingeniør i Samferdselsetaten, Per Laudal.

I flere år har bommen fått gjennomgå. Det er et politiske vedtaket på at veien – den eneste muligheten for å komme seg med bil fra Lofthus-siden til Årvoll uten å kjøre via Sinsenkrysset – skal være sperret for andre enn busslinje 22 og 25. – Stort sett blir bomarmen bøyd, men det hender den har blitt sagd rett av også, sier Laudal.

– Har dere slike problemer med hærverk på bussbommer andre steder i byen?

– Nei, det er spesielt på denne. Det er generelt veldig lite hærverk på andre bommer, sier Laudal.

Og det er kostbart. Laudal anslår at reparasjonsutgiftene fort kan komme opp mot 100.000 kroner i år – bare på denne bommen – hvis vandalismen fortsetter i samme stil.

– Det blir fryktelig dyrt, bekrefter Laudal.

Setter opp kamera

Onsdag i forrige uke kom den hittil siste melding om skadeverk på bommen.

– Sannsynligvis skjedde det kvelden i forveien. Da hadde vi vært ute og reparert den rett før helgen, på grunn av hærverk uka før, sier Laudal.

Nå ser etaten seg nødt til å ta sterkere skyts i bruk:

– Om en uke eller to setter vi opp et overvåkingskamera. Deretter vil vi vurdere å sette opp en kraftigere type bom om hærverket fortsetter.

Samferdselsetaten vet ikke hvem som står bak de gjentatte og svært kostbare ødeleggelsene, men Laudal mener det enten må være bilister som er mektig lei av å kjøre via Sinsenkrysset;

– Eller så er det noen som driver med reinspikka hærverk, bare for å ødelegge.

Laudal frykter gjennomgangstrafikken i boligområdet på Disen og Lofthus vil øke betraktelig dersom bommen hadde blitt fjernet permanent.

– Aldri mer enn en uke

Tor Åge Hansen og Ranja Røste kan ikke annet enn å le oppgitt når de ser bommen dagen etter det siste tilfellet av vandalisme.

– Jeg har bodd her i 28 år, og dette har vært et problem så lenge jeg kan huske. Bommen har aldri fått stå mer enn en uke av gangen. Den er sikkert et irritasjonsmoment for mange. Som barn hadde jeg dette som skolevei, og jeg er ganske sikker på at det hadde vært dødsulykker om bommen ikke hadde stått der, sier Hansen, som er overbevist om at den har en effekt.

Dårlig reklame

– For oss som bor lenger ned på Disen betyr denne stengte veien at det blir mer trafikk. Jeg skjønner også at det for mange nok er irriterende å stå i kø i Sinsenkrysset, og at de heller vil ta snarveien. Samtidig har jeg forståelse for at de som bor her oppe ikke ønsker gjennomkjøring. Trafikken i området er generelt et problem, se bare på Kjelsåsveien. Men hærverk har jeg uansett ikke noe til overs for, sier en beboer i Fagerliveien som ikke ønsker å stå frem med navn.

– Det er dårlig reklame for området, at ikke bommen kan få stå i fred. Jeg tror den har blitt byttet ut i alle fall åtte ganger bare i sommer, sier en forbipasserende nabo, mens han rister på hodet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse