Indierock:

Hockey-sveisent

DEBUT: Hockey slipper sitt debutalbum i september. (Foto: EMI)

– We couldn't give a puck, sier bassist Jeremy Reynolds om forventningene til debutalbumet "Mind Chaos".

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

At Hockey er navnet på et indieband fra den amerikanske nordvestkysten er kanskje ikke så unaturlig. Både ishockey og indierock er ledende eksportvarer fra regionen.

Hockey skiller seg likevel fra den skjeggete flanellsskjorte-popen Seattle har blitt kjent for.

Der andre lar seg inspirere av Neil Young, ser Hockey til 80-tallets dansevennlig new wave.

Bassist Jeremy Reynolds mener Hockeys musikalske uttrykk skyldes den kreative scenen i Portland, Oregon.

— Vi kommer alle fra forskjellige steder, men flyttet til Portland på grunn av det kreative miljøet der. Portland har fortsatt noe hippie-aktig hengende over seg, som du ikke finner lenger nord i Seattle. Seattle er for stort for oss, sier Jeremy Reynolds.

Rastløse sjeler

Den uavhengige ånden som svever i luften over Portland påvirket mer enn bare musikken. Bandnavnet er et direkte resultat av det å være en del av et fritt tenkende miljø.

— Hvordan kommer du opp med et bandnavn som vekker oppmerksomhet? Vi valgte Hockey nettopp fordi det ikke refererer til musikk i det hele tatt. Kanskje aller minst til musikken vi spiller, sier Jeremy Reynolds.

Man kan beskylde Hockey for å henge seg på i rekken av new wave-inspirerte dansepønk, representert ved band som Death from Above 1979 og !!!.

Jeremy Reynolds mener musikken de spiller kommer naturlig, og ikke er et forsøk på å hive seg på bølge som hadde sitt høyvannsmerke i 2005.

— Lydbildet vårt er nok mye mer New York City enn Portland. Hockeys musikk er resultatet av en vilje til å eksperimentere.

— Vi er alle rastløse sjeler. Vi har alle flyttet mye rundt og tatt med oss elementer som vi har satt sammen. Vi har hørt mye på bandene vi blir sammenlignet med, men vi er mindre elektroniske enn disse.

— Styrken vår er at vi har mer rett fram gode poplåter, mener Jeremy Reynolds.

Tro på bandet

En av de som har falt for Hockeys melodiøse og dansevennlige musikk, er Hove-general Toffen Gundersen.

Toffen gikk så langt som å utrope Hockey til favorittbandet sitt i 2009, og booket dem til årets Hove-festival.

— Før jul sa jeg til NRK Lydverket at Hockey er et band jeg hadde tro på for 2009. De har bra låter som er godt produsert, og musikken treffer en nerve, i hvert fall hos meg, sier Toffen.

— Første gang jeg så de var på en klubb i London, så jeg kan bekrefte at de leverer både på klubber og festivaler.

Hockey er blitt kritisert for at bandet kaster seg på en bølge som for lengst har skylt på land. Toffen mener at bandet har et såpass solid låtmateriale at det uansett vil være feil å overse dem.

— Hockey er nok ikke et band du bruker som referansepunkt for andre band, men det har vært mye snakk om dem i bransjen det siste året.

— Hockey har bra sanger, og det er det ikke alle som har. Det skal godt gjøres å stikke seg frem i våre dager, men det klarer Hockey, mener Toffen.

I kjelleren

I løpet av sommeren har Hockey spilt seg rett inn på både dansegulv og festivalscener med hitlåta "Too Fake".

At band som ikke engang har sluppet et album, blir en del av sommerens europeiske festivalsirkus, hører til sjeldenhetene. Forventningene er følgelig høye til debutalbumet "Mind Chaos", som slippes for nedlasting 14. september (fysisk CD fra 21. september).

Jeremy Reynolds er i alle fall overveldet.

— Vi har ikke hatt tid til å fordøye alt som skjer rundt oss enda. Vi har jobbet hardt for dette. For bare et år siden spilte vi inn en EP i kjelleren, nå turnerer vi verden.

— Vi er ikke dummere enn at vi skjønner at dette er sjansen vår, men vi lar oss ikke styre av forventningene, sier Jeremy Reynolds.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon