ANNONSE
Annonse

Holder studentene våkne

Snøkanon ved NIH og Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg har pratet med flere som blir vekket om natten, har problemer med å konsentrere seg, og får hodepine på dagtid på grunn av støyen, sier student på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2016 kl 11:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Kringsjåstudent har nylig henvendt seg til bydelsadministrasjonen, og ber om hjelp mot det han oppfatter som støy fra snøkanonen til Lyn skiklubb, på Kringsjå.

– De har hatt den samme kanonen i flere år uten at den har skapt problemer, men i år har den begynt å lage en ulelyd som holder folk våkne om natten i Kringsjå studentby. Jeg har pratet med flere som blir vekket om natten og har problemer med å konsentrere seg og får hodepine på dagtid på grunn av støyen, skriver studenten.

LES OGSÅ: Må vi tåle idrettstøy?

– Det er mange utenlandske studenter som ikke vet hvor man kan henvende seg med slike saker. Jeg har vært i kontakt med Lyn og informert om problemet, men de sier at kanonen skal kjøres døgnet rundt og de ikke vil ta hensyn til at de holder folk våkne om natten.

Ny lyd

Studenten har også informert om at kanonen ikke har lagd denne lyden tidligere år og spurt om de kan få noen til å undersøke den.

– Jeg har også foreslått at de kan vende kanonen mot vest, altså bort fra bebyghelsen. Dette ville ikke påvirket snøproduksjonen og medført minimalt med arbeid, men sannsynligvis hjulpet mye på støyen, da støyen avhenger mye av hvilken vei kanonen er rettet. Likevel er de ikke interessert i å prøve dette, ifølge studenten, og legger til at dette går utover både helse og studier for de som er berørt.

Måling

Bydelen følger opp henvendelsen.

– Vi har varslet klager og Lyn skiklubb at vi kommer til å foreta en måling av støyen fra snøkanonen. Den er imidlertid plassert flere hundre meter fra studentbyen, så det er merkelig at lyden skal kunne plage noen der, ifølge spesialrådgiver Knut Hammervold i bydelsadministrasjonen til Nordre Aker.

Han forteller videre:

– Men vi skal altså måle og deretter beregne hvor stort lydtrykket kan være ved boligene. Så vil vi også se om det er en rentone i lyden, dvs en konsentrasjon rundt en mindre del av lydbandet, er det det legges det til 5dB til målingen, det høres ikke mye ut, men er ganske mye i realitene.
 

– Ikke korretk

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med leder av Lyn Ski. Som sier følgende om klagen.

– Det er ikke korrekt. De har jo også klaget, selv når kanonen ikke har gått, mener Bjørndal.

Som legger til at hun selv har sjekket ut saken.

– Jeg har selv stått ute ved studentboligene for å høre. Jeg hørte ingenting, og studentene er jo i tillegg inne, som nevner at mulig bråk også kan komme fra anleggsarbeidene i forbindelse med at Norges Idrettshøgskole bygger om og ut.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse