ANNONSE
Annonse

New Moon:

Hollywood elsker vampyrer

SEXY: Vampyrfilmer er sexy saker, både for publikum og for Hollywood-maskineriet. Her ses Anna Kendrick sammen med Michael Welch.

Vampyr-trenden har satt fart på Anna Kendricks (24) karriere. Snart blir hun å se i et finanskrisedrama med selveste George Clooney.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2009 kl 11:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Blodsugere er utbredt i Hollywood. Men de siste årene har vampyrfilmen og

— serien gjort det spesielt skarpt. «Underworld»-franchisen skal ha spilt inn nærmere 300 millioner dollar.

DVD-aktuelle «True Blood» regjerer på dramakanalen HBO. Og nå, 20. november, er det kinoduket for «New Moon», andre kapittel i «Twilight»-eventyret.

Anna Kendrick spiller ungjenta Jessica, slik hun gjorde i eneren. Hun mener Chris Weitz har laget en høyst kvalifisert oppfølger.

— Den er helt utrolig. Den har en energi og stil som folk sjelden har sett, hevder hun når hun treffer pressen i London foran englandspremieren.

Til værs

Hovedrolleinnehaverne Kristin Stewart (19) og Robert Pattinson (23) spås en lysende lerretframtid.

Jevnaldrende Kendrick er ikke borte, hun heller. Etter jul (15. januar) blir hun å se i «Up In the Air», siste utspill fra «Juno»-regissøren Jason Reitman.

Interessant nok legger skikkelsen hennes Natalie ut på forretningsreise med selveste George Clooney, uten at det medfører kjønnslig kjemi.

— Det er det som er så annerledes her. Jeg synes det er så flott at hun er så intelligent og så komplisert og forvirret, sier Kendrick.

— Hun kunne like gjerne vært en fyr. Hun blir aldri seksualisert. Det blir aldri flørt mellom henne og Clooney, det blir ikke engang tema. Hun blir rett og slett behandlet som et menneske.

Fra teatret

Vampyrsjangeren er desto mer sexy av seg, jamfør 90-tallsslagerne «Bram Stoker's Dracula» og «Interview with the Vampire». En annen forskjell i dette tilfellet, forteller Kendrick, var innspillingsforholdene.

— Settet var mye mindre. Mesteparten av tida var det bare George og jeg som hang sammen.

— På «Twilight» er det alltid 20 castmedlemmer til stede og mye mer kaotisk. Fansen og paparazzi-fotografene kan gjøre det vanskelig. De er et merkelig lite hinder som du bare må forholde deg til.

I så måte er Kendrick glad for sin klassiske skolering.

— Det hjelper at jeg har bakgrunn fra teateret. Du prøver å tenke på hordene som befinner seg like utenfor kamerarammen, som vanlig publikum. De er veldig respektfylte, det skal de ha. Når vi begynner opptak, er de stille som mus. Det er helt fantastisk.

Stadig skeptisk

— Du ble Tony-nominert som tidenes nest yngste. Vurderer du comeback på scenen?

— Akkurat nå skremmer det meg litt, fordi det er så pass lenge siden. Men hver gang jeg ser et bra show, får jeg lyst til å gå tilbake. Jeg så akkurat en produksjon av «A Streetcar Named Desire» (Tennessee Williams, journ.anm.). Det var veldig inspirerende.

— «Up In the Air» skildrer finanskrisens ofre. Har du selv opplevd å få sparken?

— Ikke egentlig, skjønt du blir jo hyret eller avskrevet nesten daglig som skuespiller.

— Stemmer det at du er like skeptisk til det å fly som Natalie er?

— Ja, jeg hater det. Du mister all kontroll, noe som gjør meg usedvanlig ukomfortabel. Jeg håpet vel at denne erfaringen skulle gjøre det lettere, men merker ingen forskjell. Det er og blir et mareritt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse