Van(n)vittig actionsport: Hopper over 50 meter på vannski

VANNSKI: Christer Antonsen er Norges hoppkomet på vannski og har forbedret sin personlige rekord med drøyt syv meter i år - fra 45,2 meter til 52,5 meter.

Når Christer Antonsen strekker seg mot norgesrekorden i vannskihopp, gir adrenalinkicket vibrasjoner langt inn i sjelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2009 kl 13:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

VANNMANNEN: Christer Antonsen (18) har klare målsettinger: Først knuse norgesrekorden til Torstein Balle på 59,4 meter. Og deretter overta hopptronen i Europa og bli blant de ti beste i verden.

SPEAKER.NO: - Om et år eller to skal jeg ha satt ny norgesrekord, sier Christer Antonsen (18).

Han ser fryktinngytende ut der han står på brygga - klar for å senke seg ned i vannet med hjelm, hansker, solid beskyttelse og en spesialsydd hoppdrakt.

Når trener og båtfører Roy Olsen noen minutter senere starter motoren - og 18-åringen treffer den 4,5 meter brede hopprampen - begynner hastigheten å nærme seg 100 km/t.

WEB-TV: En hoppstjerne utenfor bakken

- En vanvittig følelse

Trærne rundt Mjær i Enebakk i Akershus speiler seg i vannet idet 18-åringen treffer overflaten - et sted mellom 50-55 meter etter at han forlot hoppkanten.

- En vanvittig følelse. Når man kommer ut i lufta, løftet opp av båten som drar deg, og vet at det blir et vellykket hopp, er det bare å legge seg på skiene og fly, sier Antonsen, hoppkometen fra Enebakk Vannskiklubb, til Speaker.no.

Les også: Trange kår for vannski i Norge

Christer vs Freddy

Han er tilfreds med sine nye vannski, produsert av verdenseneren Freddy Krueger, som ikke må forveksles med skrekkskurken som tok nattesøvnen fra mang en kinogjenger i «Nightmare on Elm Street»-filmene på 1980-tallet.

Freddy Kruegers verdensrekord på 75, 3 (!) meter, satt i McCormick i USA tidligere i år, er ennå ikke truet.

Se verdensrekordhoppet til Krueger her!

Men 18-åringen kan fort bli et «nightmare» for amerikaneren.

- For meg handler det om å bryte grenser og få til det optimale hoppet, sier 18-åringen.

Les mer om Christer Antonsen på Speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse