ANNONSE
Annonse

Hør Penelope (13) fortelle fra klimaforhandlingene i Bonn

– Det gjorde inntrykk å møte en gutt på 12 år fra Fiji, øya han bor på kan bli oversvømt, sier Penelope.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2017 kl 09:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: 13.-17. november reiste barna i Barnas Klimapanel til klimaforhandlingene i Bonn.

– Penelope Lea (13) fra Kjelsås i Oslo er en av fem barn fra Norge som skal reise til Bonn for å representere norske barn på klimakonferansen. Penelope har vært en aktiv miljøagent i hele 5 år, og skal i år på klimakonferansen for første gang, fra pressmelding fra Klimaagentene.

– Jeg gleder meg veldig til å videreformidle innspillene vi har samlet inn fra barn i hele Norge til politikere på klimatoppmøtet, særlig til FNs klimapanel. Jeg håper at politikerne ikke bare hører på oss barn, men faktisk tar oss på alvor og gjør mye for ta vare på framtida vår, sa også den unge, miljøbevisste kjelsåsjenta.

Fra venstre Kristiane, Emma, Kaja, Aron og Penelope fra Barnas Klimapanel. Foto: MILJØAGENTENE

Barna skulle, som i fjor, være tilstede for å påvirke, lære og formidle klimakrav på vegne av norske barn. Tidligere i høst skrev de en rapport basert på innspill fra norske barn om klima, miljø og barns framtid. De har fått inn innspill fra hundrevis av barn over hele Norge, og det er disse innspillene en grunnlaget for innholdet i rapporten og deltagelsen på konferansen.

Rapporten skal overleveres til politikere og beslutningstakere på klimatoppmøtet.

Inntrykk

Nå er barna tilbake fra Bonn, og Penelope forteller i filmen om hvordan dette har vært.

I Bonn møtte barna blant annet møtt visepresidenten i FNs klimapanel Thelma Krug, og de har overlevert sin egen rapport og formidlet barns meninger til klima- og miljøminister Vidar Helgesen og Stortingets energi- og miljøkomité.

Møtet med tolv år gamle Timoci Naulusala fra Fiji og bonden og aktivisten Kisilu Musya fra Kenya gjorde særlig inntrykk.

– Vi har truffet mange fine mennesker og vært i mange møter. Noe av det som har gjort mest inntrykk på meg er å treffe en bonde fra Kenya, og høre han fortelle om hvordan det er å leve tett på klimaendringene. Det gjorde også inntrykk å møte en gutt på 12 år fra Fiji, hvis ikke vi skjerper oss og gjør noe med klimaendringene, så kan øya han bor på bli oversvømt, sier Penelope i videoen.

Timoci Naulusala (12) til venstre, fra Fiji, gjorde inntrykk. Foto: MILJØAGENTENE

Barnas Klimapanel

Barnas Klimapanel ble konstituert på Eidsvoll 16. februar 2015, og er det første i sitt slag i verden. Panelet består av åtte miljøagenter mellom 12 og 15 år, fra hele landet. Barnas Klimapanel skal være et talerør for barn fra hele Norge når det gjelder klima og deres fremtid. De skal videreformidle barns forslag, tiltak, krav og innspill til dem som bestemmer.

Miljøagentene

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon, og jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Miljøagentene ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorda og menneskene som bor på den. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for å ta bedre vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse