ANNONSE
Annonse

Høy på pære

Iblant er det sant at like barn leker best. Derfor lar vi pære leke med pære i dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

Denne saftige, fete, mektige og beint ut herlige terten er noe av det beste jeg kan få å spise

— og jeg vet om mange gode viner å servere til.

Viktig med fylde

Jeg har hatt stor suksess med både Sauternes og Quarts de Chaume, dessuten har en Trockenbeerenauslese og til og med en Tokaji fungert godt.

På hvitere dager, eller dagen etter, spiser jeg den gladelig med en kopp svart te. Ikke kaffe, det ødelegger nemlig de fine aromaene kaken har.

Viktig er det at vinen har fylde nok til den fete og rike mandelmassen, men uten å ta smaken fra pærene. Vinen må også ha en konsentrert frukt og et ganske høyt sukkerinnhold for å matche all sødmen i terten. Da blir også syren minst like sentral for å skape balanse i regnskapet.

Brennevin

Når alt er såpass greit, trenger man ikke nødvendigvis satse på de mest velprøvde kombinasjonene. Det er jo spennende å variere også

— så kan man lære noe nytt. Her har jeg prøvd å finne drikke som kan gi et lite ekko av smaksbildet, og har derfor lett etter pærer i flytende form.

Pærecider er blitt umåtelig populært etter hvert, men jeg ser det som lite sannsynlig at det vil gjøre suksess sammen med terten. Vi må ha noe med mer kraft og identitet for å matche dette. Da er det bedre muligheter blant destillerte varer!

Brennevin viste seg å være et vellykket innfall, med flere gode utfall. Det kan muligens høres brutalt ut med brennevin til pæreterte, men ideen er altså at en så fet og søt terte trenger noe som tar tak.

Fruktig overraskelse

De sterke sakene kan riktignok ta overhånd, men finner man et avrundet destillat som samtidig smaker pære, bør det gå ganske bra.

44920 Poire Williams, Distillerie Etter Soehne, Sveits. Kr 696,- (BU)

som er laget på 100 prosent sveitsiske williamspærer, glir godt inn i selskapet. Det gjør også den litt rimeligere og fatlagrede

10228 Calvados Domfrontais V.S.O.P., Comte Louis de Lauriston, Frankrike. Kr 450,- (BU).

Nå tenker du kanskje at calvados er eple, men en domfrontais krever minst 30 prosent pære, og i denne varianten er det faktisk 40 prosent pære og resten eple.

Calvadosen blir en fruktig og gledelig overraskelse, og er spesielt deilig sammen med mye fett, sukker og krem.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.