Høyere i Trimveien

BU snudde i behandlingen av Vestgrensa studentby i Trimveien, og vil likevel tillate seks etasjer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2008 kl 14:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sogn: Mens Miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) gikk i mars inn for å beholde gjeldende reguleringsplan, som tillater to fire etasjers blokker i Trimveien 6-8. Der skal Studensamskipnaden i Oslo (SiO) sette i gang byggetrinn to av Vestgrensa studentby og cirka 160 nye hybler. I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om Blindern Vel som på vegne av beboerne i Bukken Bruses vei, frykter en vegg av et seksetasjers bygg, samt forverring av trafikksituasjonen, som de mener er ute av kontroll.

Flertallet i BU snudde, og gikk bort fra innstillingen fra MPS-komiteen, og vil tillate fire pluss seks etasjer på nybyggene. Forslaget fikk to stemmer fra Venstre, to fra Høyre, to fra Ap og to fra Frp. MPS-innstillingen fikk de resterende sju stemmene.

– Venstre er fornøyd med en halv seier for studentene i BU, ved at salen snudde, sier Per Elling Braseth-Ellingsen (V). Venstre var det eneste partiet som på forhånd gikk inn for seks etasjer på begge byggene.

– En full seier for alle hadde vært å samtidig få ryddet opp i trafikksituasjonen og den generelle tilstanden til området, og få lagt på de siste to etasjene. Vi mener at denne utbyggingen er et særlig unntak fra allerede vedtatte planer, i lys av at det allerede er regulert inn studentboliger, og i lys av stedets egnethet, sier Braseth-Ellingsen.

SVs Asle Reium var en av dem som var uenig med Venstre, og frykter at de nye blokkene vil komme mye tettere enn de eksisterende byggene. Han er også kritisk til å gi unntak fra den generelle reguleringen, og mener det kan få negative konsekvenser for den vider utbyggingen av Sogn-/Ullevål-området.

Lederen av Velferdstinget i Oslo, Fredrik Ørn Refsnes, stilte i «åpen halvtime» og var svært opptatt av å få gjennomslag for to ekstra etasjer.

– Boligsituasjonen for studenter i Oslo er kritisk. I fjor måtte SiO avslå 2700 boligsøkere, og det private leiemarkedet er vanskelig å komme inn på. I Vestgrensa er det mulighet til enda flere leiligheter, og det er nærme studiestedet og velferdstilbud for studentene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse