Høyspentaksjon i støtet

Styringsgruppen i Høyspentaksjonen i forkant av forrige tirsdags møte. F.v.: Terje Grytbakk, Cathrine Bakken, Tom Aasebø og Thorodd Bakken. Møtedeltakerne Tomas Kristiansen og Jan Møller var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Kristin Tufte Haga

Høyspentaksjonen for nedgraving av linjen fra Sogn, over Korsvoll og til Grefsen er mer enn godt i gang. – Dette har vi tro på, sier aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2009 kl 11:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG:

— Vi vet ikke når, men at vi før eller siden skal få til en nedgraving av høyspentlinjen, har vi stor tro på, sier aksjonen til avisen.

Dør-til-dør-aksjon

Gruppen har jevnlige møter i saken, og jobber jevnt og trutt med fremdriften. Blant annet har de hatt møte med Hafslund før sommeren, hvor også eventuelt valg av entreprenør og konsesjonsproblematikk ble diskutert. Aksjonen har også delt strekket inn i soner.

— Etter hvert vil vi også sette i gang en dør-til-dør-aksjon. Men vi er selvsagt avhengige av at flere av beboerne langs linjen stiller opp og bidrar i prosjektet, sier aksjonsgruppens Tom Aasebø til Nordre Aker Budstikke etter forrige ukes møte.

Kommunebidrag?

— Ved nedgravingen på Grefsen-siden (fra Grefsen til Lofthus i 2007/2008, journ.anm.), bidro jo kommunen med betydelige beløp

— også gjennom Oslo bystyre. Kommunen er selv flere steder grunneier under strekket fra Sogn til Grefsen, så vi håper at den også vil bidra til denne aksjonen. Vi satser på at vi i løpet av året har fått sendt en søknad til kommunen om bidrag, sier Aasebø videre.

— Og aksjonen vil selvsagt også jobbe opp mot både lokale og sentrale politikere.

Moms eller ikke?

Ellers diskuterer aksjonen momsproblematikk, og alternative løsninger for å gjøre en eventuell nedgraving så rimelig som mulig.

— Å slippe å betale moms på en slik nedgraving, vil jo redusere kostnadene med en femtedel, sier Aasebø.

Gruppen ønsker foreløpig ikke å gå ut med noe estimat på hva en slik nedgraving kan koste.

Handlingsplan

Etter aksjonens beregninger blir rundt 300 husstander berørt av en eventuell nedgraving av høyspentstrekket, som er på i alt 4,2 kilometer.

— Det er mye som skal sjekkes opp og mye info som skal samles inn. Men fremdriften er der, og neste blir å sette opp en handlingsplan for hele prosjektet, sier Aasebø, som selv bor i Nilserudkleiva på Nordberg.

Mer om aksjonen: http://hoyspent09.blogspot.com/

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse