ANNONSE
Annonse

Hun er Norges slappeste

NM I SLAPPA: Karoline Sand Haarberg er strålende fornøyd med NM-tittelen. Til høyre bronsevinner Ricardo Draaisma (sølvvinner Kristian Gjerde var ikke tilstede under prisutdelingen). Foto: Martin M. Nielsen/Anorak

Karoline Sand Haarberg (15) fra Ullevål vant denne helgen Norgesmesterskapet i avslapping. Med en hvilepuls på 42 feide tenåringen alle konkurrentene av banen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2009 kl 10:03

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ST.HANSHAUGEN/ ULLEVÅL: – Kjempegøy! Jeg vinner nesten aldri i konkurranser, men nå har jeg endelig fått en norgesmestertittel jeg også, ler Karoline Sand Haarberg, som er førsteårselev ved Foss videregående skole i Oslo.

Slo alle rekorder

NM i Slappa ble arrangert for tredje året på rad på St. Hanshaugen i Oslo lørdag 22. august. Ifølge arrangøren, Norsk Kaffeinformasjon, var det 276 deltakere som knivet om den uoffisielle NM-tittelen.

– Dette er sykt moro. I årets NM i Slappa har vi slått alle tidligere rekorder. Det har aldri vært så mange påmeldte, og hvilepulsen har aldri vært lavere enn i år. Jeg er imponert over årets deltakere, sier Marit Lynes, informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon.

Jevnt

Mesterskapet ble en svært jevn kniving mellom de tre medaljevinnerne. Sølvvinner Kristian Gjerde pustet Haarberg i nakken med en hvilepuls på 43 slag, mens bronsevinner Richardo Draaisma (41) lå på 44 slag i minuttet.

I NM i Slappa er det nemlig hvilepulsen som avgjør hvem som går helt til topps - og lav hvilepuls krever god kondis.

Fjorårets vinner, skuespiller Jannecke Øinæs, havnet i år langt ned på listen med en hvilepuls på 76.

– Nervene tok meg. Jeg ble til og med slått av faren min, og det sier vel sitt, ler skuespilleren.

God form viktig – Jeg løper nesten hver dag, og er relativt opptatt av kosthold. Det var veldig overraskende at jeg skulle gå helt til topps i dette mesterskapet. Det er gir meg motivasjon til å fortsette å holde meg i form, sier Haarberg.

Deltok på sparket

Karoline Sand Haarberg forteller at hun deltok på NM i Slappa ved en ren tilfeldighet.

– Vi var en jentegjeng som egentlig skulle på NM i grilling på Birkelunden, men valgte heller å sette oss på St. Hanshaugen. Når vi kom og så dette norgesmesterskapet, deltok vi på sparket. Det er jeg utrolig glad for nå, smiler hun.

Førstepremien i NM i Slappa var ett års fritt forbruk av kaffe, i tillegg til en noe spesiell pokal: en forgylt kaffetrakter.

– Jeg drikker ikke så mye kaffe enda, men mamma og pappa kommer nok til å bli veldig glad for premien, sier Haarberg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse