Hun har plukket opp maaaange hundeposer

Tone Gro Hugin er en av Ruskens trofaste slitere. Hun maner hundeeierne til å bli enda flinkere. FOTO: Alexander Synstad

Rusken fyller 40 år. Og de har hatt, og har mange gode slitere. Lørdag fikk vi møte noen av dem i Spikersuppa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2016 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fritjof Funder og Trine Johnsen i Oslo Elveforum mener samarbeidet med Rusken er helt avgjørende for at blant annet Akerselvas bredder skal se bra ut. FOTO: Alexander Synstad

Se bildet større

Denne haugen med avfall var heldigvis bare til "pynt" i Spikersuppa. FOTO: Alexander Synstad

Se bildet større

Slike kopper er en avfallsmessig utfordring i byen vår. FOTO: Alexander Synstad

OSLO SENTRUM: Rusken fyller i år 40 år med utrettelig kamp for å holde Oslo ren og pen. Lørdag var det Rusken-dagen i Spikersuppa. Her viste jubilanten hva de står for, og ikke minst hva de gjør. Hver eneste dag.

Til tross for stusselig vær, kunne folk vandre i Ruskengata for å lære mer om Rusken. I tillegg ble det blant annet fristet med gratis boller, vafler, kaffe, Kampen janitsjar, solsikkeplanting og snasne Rusken-effekter.

LES OGSÅ: Mener det skal koste å forsøple

Rusken samarbeider med mange. Blant annet med Oslo Elveforum. Elve-rusken er et prosjekt som blant annet skal sørge det skal se pent ut langs Akerselva i vår egen bydel. Fritjof Funder og Trine Johnsen i Oslo Elveforum er ikke i tvil om at samarbeidet med Rusken er viktig for Akerselva og byens andre vassdrag.

- Tilstanden for Akerselva er per i dag bra. Etter krigen ble det av Oslo kommune gjort et kjempeløft for å bedre Akerselva. I dag har vi badevannskvalitet i Akerselva, sier Johnsen.

Hun trekker også fram at samarbeidet med Vann -og avløpsetaten fungerer utmerket.

LES OGSÅ: Denne forsøplingen hadde gjort en viss bamse trist

Men hun mener det ikke er en hvilepute. Å holde Akerselva i den standen vi ønsker å ha henne, er en krevende og kontinuerlig innsats. Oslo Elverforum er blant annet en av instansene når det gjelder problematikk knyttet til utbygging langs elva, og utfordringene ved flom.

- Vi må være elvevakter, sier Johnsen og Funder.

Hundemøkk

Vi gikk litt videre bortover i Ruskengata. Der traff vi Rusken-frivillig og hundeeier Tone Gro Hugin. Å bidra til at hundeeiere plukker opp møkka etter hundene sine, er en viktig oppgave for Rusken. Ikke minst at hundefolket også må kaste posen på et egnet sted.

LES OGSÅ: Fant 32 poser med bæsj

- Jeg har opplevd å plukke opp 700 til 800 kg med hundebæsj og poser på ganske kort tid. Sånt skal vi ikke ha det. Er du medlem av en hundeklubb får du gratis hundeposer, sier Hugin.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse