ANNONSE
Annonse

Hundrevis av klager på tennishall

HALL: Dette er ett av de første forslagene til hall på Disenjordet/Gransjordet, planer initiert av Grefsen Tennisklubb. Foto: ILLUSTRASJON/PRIVAT/ARKIV

Noe Plan- og bygningsetaten opplever som «uvanlig mange».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2015 kl 09:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

DISEN/GREFSEN: I mars ble Grefsen Tennisklubbs planer om ny tennishall på Disenjordet, eller Gransjordet, og derav dispensasjonssøknad, behandlet i byutviklingskomiteen.

Til stor overraskelse, snudde Høyre seg mot egen byråd, Bård Folke Fredriksen (H), og stemte ja til tennishall på jordet. Uten å måtte gå veien gjennom et reguleringsforslag.

Hallen er tenkt over de nåværende nederste utebanene. Fra før av har tennisklubben boble over de to øverste tennisbanene vinterstid.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

Uvanlig

Nå ramler det inn med skriftlige klager på vedtaket, til plan- og bygningsetaten. Eventuelt går klagene videre til Fylkesmannen.

Flere hunder klager i en byggesak, er uvanlig mange klager, ifølge plan- og bygningsetaten.

– Vi har ikke noe statistikk over hvor mange klager som kommer inn i forbindelse med et enkelt byggetiltak . Men vi opplever vel at jo flere tiltaket berører, jo flere klager kommer det i saken, forteller Atle Jan Larsen, kommunikasjonsrådgiver i plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: Protestene nådde fram: Byråden stanser asfaltering av tuveien langs Akerselva

Han fortsetter.

– Vanligvis begrenser dette seg til de nærmeste naboene av en eiendom som skal bygges ut. Flere hundre klager i en byggesak, er uvanlig mange klager, ifølge plan- og bygningsetaten, legger Larsen til.

Han snakker om planene om å bygge tennishall på Disenjordet.

– Fordelene større enn ulempene

Bare siden i forrige uke, har antall skriftlige klager mot planene økt til nesten 240 klager.

Etter behandlingen av dispensasjonssøknaden fra Grefsen Tennisklubb - i byutviklingskomiteen - hvor det som nevnt ble flertall for å likevel si ja til hallen uten en reguleringsprosess, sa Høyre blant annet følgende.

– Dette er første skritt på vei til et helårs tennisanlegg som bydelen vår og området sårt trenger. Det har selvfølgelig vært en vanskelig avveining siden det i dag er regulert til friområde. Da er det ikke uten videre enkelt å vike fra reguleringsplanen med en dispensasjon, sa Kristoffer Gustavsen i komiteen.

Han legger til at Høyre mener fordelene med en tennishall som kan brukes hele året er mye større enn ulempene.

Grefsen og Disen Vel er en av de mange som skriftlig har klaget på vedaktet.

– Gratis overføring

Blant annet skriver vellet: ...dypt urettferdig...dispensasjonen medfører en faktisk gratis overføring av kommunal tomt og disposisjonsrett til en kommersiell bedrift organisert som et idrettslag. Grefsen og Disen Vel betviler at dette er lov uten at det gjennomgås en fullstendig reguleringsprosess.

– Kommersielle særinteresser

Videre skriver vellet: ...Hvis ikke Plan og Bygningsetaten endrer sitt vedtak, ber vi Fylkesmannen se på både vedtaket, og hele prosessen rundt det. Det kan umulig være slik at kommersielle særinteresser skal kunne annektere areal som er avsatt og regulert for allmenhetens tilgjengelighet.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse