ANNONSE
Annonse

Ullevål Hageby Seniorsenter 40 år

– Hurra for deg!

Titti Dybvig (t.v.) og Gunvor Refsnes koste seg med tapas, kaker og sang.

Bursdagskake, sanger og historisk «mimring» – smilene satt løst under seniorsenterets jubileumsfeiring forrige uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2008 kl 14:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL HAGEBY: Ute på trappen vaiet flagget i solskinnet, mens det var dekket til stor fest inne. Ullevål Hageby Seniorsenters 40-årsjubileum gikk til de grader ikke forbi i stillhet. Hele forrige uke ble det feiret med foredrag og festivitas, skjønt onsdagen var det virkelige høydepunktet. Festkledde brukere, frivillige, bydelsdirektøren, bydelsutvalgslederen og selveste Ordfører Fabian Stang kastet glans, og taler, sang og «bursdagskake» ble strålende mottatt.

Allerede i 1922

16. september 1968 ble Velferdssentralen for eldre på Damplass stiftet.

– Det er dette vi med takknemlighet kan feire i dag, sa daglig leder Sigrun Gullaksen, som redegjorde for senterets historie.

«Eldreomsorgen» i hagebyen går for øvrig lenger tilbake enn bare de 40 årene som nå har blitt feiret. Allerede i 1922 ble det ansatt en sykepleier, underlagt velforeningen i hagebyen, som skulle stelle og hjelpe de eldre beboerne. Etter hvert kom Nasjonalforeningen for folkehelsen inn som samarbeidspartner, og det var foreningen som startet det som skulle bli seniorsenteret, for 40 år siden.

Frivillig innsats

Seniorsenteret har en rekke aktiviteter, alt fra datakurs til maleskole, og de i herdige på kjøkkenet sørger for å lage mat som kjøres ut til brukerne. Arbeidet på senteret baserer seg på frivillig innsats, noe det er masse av på Ullevål.

– Her oser det av lyst til å være til stede for andre. Det er deilig å se at frivilligheten er til stede, sa Ordfører Fabian Stang til jubilanten.

Stang mente at det han fikk se på Ullevål beviser at frivilligheten så visst ikke er noen utdøende rase.

Nasjonalforeningen bak

Nasjonalforeningen for folkehelsen ble opprettet for å drive forskning og forebyggende arbeid mot tuberkulose. Da sykdommen ble bekjempet startet blant annet arbeidet for eldre.

– Nasjonalforeningen driver mange seniorsentre, men også oppsøkende virksomhet for å få fatt i de som kanskje ikke har mot til å komme til sentrene selv, fortaller Solveig Moe Helgesen, daglig leder av Nasjonalforeningen for folkehelsens fylkeskontor i Oslo og Østfold.

Nå forbereder foreningen en storstilt innsamling til forskning og arbeid for demente i forbindelse med den internasjonale Alzheimer-dagen 21. september.

– Alle tiders tilbud!

– Dette er en flott opplevelse, mente Gunvor Refsens, som har vært bruker av seniorsenteret i fire-fem år.

– Jeg spiller piano her innimellom, og maler. Det er jeg som har malt det bilde på veggen, sier hun og peker.

Refsnes understreker at tilbudet ved Ullevål Hageby Seniorsenter er alle tiders.

– Og så er det flott med en fest som denne. Det er jo heller ikke ofte man får se ordføreren! smiler hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse