Hussalg utløser bistandsprosjekt

Lilloe Olsens vei 1 ble solgt for 7,3 millioner. 70.000 går til Faf. Foto: Einar Horsberg

Salget av dette huset i Lilloe Olsens vei har utløst boligbygging for fattige urfolk i India.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Tone Ingulstad i Fadderbarnas fremtid (Faf) jubler etter at huset i Lilloe Olsens vei 1 endelig er solgt.

I februar i år skrev Nordre Aker Budstikke om at eieren av huset, som er fadder i bistandsorganisasjonen, overraskende meddelte at han ville donere deler av salget til organisasjonens boligprosjekt for fattige i urfolklandsbyen Khumbiwali i India.

LES OGSÅ : Grefsenhus til Khumbiwali

Salget tok tid

Boligen på 175 kvadratmeter fra 1946 i Lilloe-Olsens vei 1 hadde opprinnelig en prisantydning på 8,2 millioner kroner.

Eiendomsrådgiver Oliver Markovski i iHus hadde aldri tidligere opplevd at noen donerte bort deler av kjøpesummen på denne måten, da huset ble lagt ut for salg.

— Dette er helt alene selgers initiativ. Jeg syns det er et knallbra tiltak, og vi har ikke satt oss på bakbeina, sa han til Nordre Aker Budstikke i februar.

— Dette er et spesielt objekt med veldig høy standard i en høy prisklasse

— et segment som er rammet av finanskrisen, sa Markovski om boligen.

Og det kan kanskje salgssummen på 7,3 millioner

— 900.000 under takst

— og de ni månedene som har gått siden huset ble lagt ut for salg, bekrefte.

Barnehage i Stavanger

Hos Faf kunne ikke salget kommet på et mer beleilig tidspunkt. Prosjektet som opprinnelig skulle ha blitt satt i gang for donasjonen, i urfolklandsbyen Khumbiwali, er allerede gjennomført.

— Faf får 70.000 fra salget. Dette beløpet kan vi bygge fem hus for. Vi er strålende fornøyde! sier Tone Ingulstad.

En barnehage i Stavanger har tidligere i år samlet inn penger til et nytt husprosjekt i urfolklandsbyen Garmalwadi, også det i India. Men Faf trengte flere midler for å kunne sette i gang.

— Det at vi får disse pengene fra hussalget på Grefsen betyr at vi får satt i gang det prosjektet, sier Ingulstad.

Fafs husbyggingsprosjekt er et konsept der de gjennom en indisk søsterorganisasjon lærer opp den lokale urbefolkningen, som tradisjonelt har vært helt uten rettigheter i det indiske samfunnet, til å bygge egne hus. Prosjektene går over fem år, og deltakerne lærer byggeteknikk, og hvordan de skal vedlikeholde de nye husene sine. Familiene som får flytte inn i husene har ofte ikke hatt noe ordentlig sted å bo tidligere. De blir også utdannet i å drive jordbruk på en fornuftig måte. Når Faf trekker seg ut, er målet at innbyggerne skal være selvhjulpne.

Flere interesserte?

Faf har holdt på siden 1991, og driver også selvhjelps- og sparegrupper i India. Organisasjonen har i dag 4600 faddere, og 200 faste givere, og er støttet av Norad i sitt arbeid mot hiv/Aids.

Nå håper Ingulstad at flere skal bli satt på hussalgstanken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...