Hva foregår egentlig i kjelleren under Starbucks?

StartUp kick off ved BI. FOTO: BI

– Stedet for studenter som ønsker å få en fot innenfor entreprenørskap- og gründermiljøet i Oslo, inviterer Handelshøyskolen BI.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2017 kl 08:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Prosjektleder i BI StartUp, Vibeke Dahle-Hansen, og faglig leder Tor Haugnes forteller om hva som skal skje i kjelleren under Starbucks på BI – campus Oslo.

– Kjelleren vil fra nå av (journ. anm. mandag) være dedikert til BI StartUp, ned trappen ned ved Starbucks. BI StartUp er et samarbeidsprosjekt som eies av Bachelor, men som har medlemmer fra studentorganisasjonene, Ungt entreprenørskap, UiO samt faglig og administrative ansatte, ifølge Dahle-Hansen og Haugnes i pressemelding fra handelshøyskolen.

Tor Haugnes er faglig leder og primus motor. Haugnes har jobbet med entreprenørskap og Startups på BI i mange år. Fra administrativ side er Vibeke Dahle-Hansen som jobber som koordinator på Bachelor, prosjektleder, forteller skolen og pressemeldingen videre.

LES OGSÅ: Studiebarometeret - NOKUT - måler hva elevene synes om utdanningsløpet.

Se bildet større

Rektor Inge Jan Henjesand med BI-elever. FOTO: BI

Fot innenfor StartUp-miljøet

– BI StartUp er et nytt initiativ og prosjekt på Handelshøyskolen BI Som skal være stedet for studenter som ønsker å få en fot innenfor Startup-miljøet i Oslo.

Et samarbeid på tvers av studielinjer, skoler - også Universitetet i Oslo, "hubber" og Ungt Entreprenørskap.

– Kjelleren under Starbucks i B-blokka er utpekt til det nye lokalet for BI StartUp. Her skal det bli et Co-Working Space, kontorer til oppstartbedrifter av BI-studenter, plasser til å kunne jobbe med en Startup, samt plass til arrangementer for innovasjon og entreprenørskap, videre ifølge skolen.

Møteplass og øvingsarena

En møteplass og en øvingsarena for business-studenter, som på tvers av linjer og skoler kan sette opp tverrfaglige team.

Og et tilbud alle studenter på BI kan benytte seg av. BI åpner også opp for andre studenter på andre skoler, for eksempel de som studerer programmering, produktutvikling, helsefag med mer.

Lokalene og aktivitetene skal etter planen stå klare i løpet av høsten 2017.

Se bildet større

StartUp-labbet skal ha lokalene helt på plass i løpet av høsten - her fra kick of mandag. FOTO: BI

– Innovasjon skjer sjeldent internt.

– Innovasjon skjer sjeldent internt i et fagmiljø, det skjer i møtepunktet mellom ulike disipliner og bransjer. Jeg håper StartUp kan bidra til at flere ser nytten i å møtes på tvers, sa rektor Inge Jan Henjesand.
 
Videre.

– Vi er veldig glad for å ha fått med oss gode partnere som ønsker det samme som vi gjør. Nevne Ungt Entrepenørskap, studentene og studentorganisasjonene, HiOA, UiO i tillegg til våre egne ansatte. Det er viktig å ha et miljø her hos oss, et community. Så vi kan samarbeide med andre innovasjons- og grûnder-hub'er.
 

Viktig med StartUp-lab

Rektor fortsatte.

– Alle handelshøyskoler med respekt for seg selv har en StartUp-lab. Tidligere i dag (journ. anm. mandag) var vi vertskap for studiebarometeret der man måler alt mulig rart. Evne til innovasjon og om studentene starter opp noe for seg selv er noe vi vil bli målt på i fremtiden. Å kunne utvikle sine ferdigheter gjennom trening i StartUp-miljøet er veldig verdifullt, sa Henjesand.

LES OGSÅ: Vil bygge 1100 nye boliger i Nydalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse