Hva gjør den store mannen i den lille bilen?

ELBIL: Asfaltbilen buddy med kjelsåsforfatter Yngve Kveine. FOTO: PRIVAT

Kjelsåsforfatteren med egen bokbil. - Kveine har en profil som vi vil assosieres med, ifølge buddygrunder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2015 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

AMBJØRNSEN: Forfatter Ingvar Ambjørnsen liker boka til Yngve Kveine godt - han skriver; En tekst med trøkk. Morsom. Rå. Rørende. FOTO: PRIVAT

KJELSÅS: Da gründeren for El-bilbedriften Buddy-Electric leste ”Lyden av asfalt” kontaktet han kjelsåsforfatter Yngve Kveine.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

Profil

- Lyden av asfalt gjorde noe med meg. Historien er drivende god, samtidig som den er lokalt forankret i området vi har fabrikken vår. Jeg sjekket litt ut, og fant ut at Kveine har en profil som vi gjerne kunne tenke oss å assosieres med, sier Gründer og daglig leder i Buddy-Electric i Groruddalen, Petter Skram.

Asfalt

Kveines debutbok kom ut høsten 2014.

- Helt siden boka kom ut har jeg opplevd mer enn jeg noen gang skulle tro var mulig på den litterære arena. At jeg nå får muligheten til å være Buddy-ambassadør, er kjempegøy. Jeg synes den lille røde bilen kler boka, og kommer til å bli en stolt ambassadør. Bilen skal selvsagt hete ”Asfalt”, smiler Kveine.

Les også: Forelska i Kjelsås

Første gang

Petter Skram forteller at de aldri før har bedt en bokdebutant å være buddy-ambassadør, men at de i dette tilfellet syntes det var på sin plass.

- Lyden av asfalt er et velklingende navn som vil gjøre seg godt i bybildet!

Tiger Garte, forlagssjef og redaktør i Tigerforlaget, Aschehoug, peker på dette samarbeidet som svært så uvanlig.

- Jeg kan ikke huske å ha hørt om et lignende samarbeid i bokbransjen, men så er heller ikke Yngve Kveine som andre forfattere. I tillegg til å ha skrevet en sabla bra bok, er en han en uredd mann som vi elsker å ha med på laget, sier Tiger Garte.

- Tigerforlaget tenker miljø fra A til Å og har bestrebet seg på å være et av de mest miljøvennlige forlagene i bransjen. Dette passer oss som hånd i hanske, fortsetter Garte.

- Den store mannen i den lille bilen

- Folk smiler og vinker når jeg kommer kjørende. En svær mann i en liten bil ser nok litt festlig ut. Men det er slik det bør være. Buddyen går så det griner, legger Kveine til.

Lyden av asfalt

Lyden av asfalt er en generasjonsroman fra Oslo øst, som beskriver det glade 80- og 90-tallet. Midt i Groruddalen møter vi en utforskende guttegjeng med store forhåpninger for framtida. Med Jokke & Valentinerne som musikalsk bakteppe, dras vi inn i et litterært landskap fylt med samtidsreferanser og skildringer av et miljø og en hel generasjons idealer. Hva skjer med oss i brytningstida til å bli voksne, når de drømmene vi har viser seg å være uoppnåelige?

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse