ANNONSE
Annonse

Hva skal du gjøre i helgen? Hva med overgang til hest eller sjørøverskute?

Aktivitetsforslag i helgen. Foto: RUTER

Ruter er klar for årets versjon av «Uspesifisert reise» og «hopp på – hopp av».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: De siste somrene har Ruter hatt stor suksess med å tilby noe «attåt» reisebilletten.

«Uspesifisert reise», der de reisende for en Ruter-billett og en ekstra femmer kunne oppleve et ukjent reisemål med underholdning, var en gigantsuksess for et par år siden. Stuntet vant Kollektivtrafikkprisen i 2015. En av reisene gikk dengang til en Nordre Aker-perle. Men det visste ikke passasjerene…

I fjor var det «hopp på-hopp av» som var konseptet. Der kunne man reise mellom ulike turistattraksjoner.

LES OGSÅ: Se! Det svinger på trikken

Hest, kano, sjørøverskute og skating.

I år har konseptet fått nok en ny vri, og navnet «Gratis overgang». Lørdag 1. juli arrangerer Ruter gratis overgang til hest, kano, sjørøverskip og skateboard.

Med gyldig Ruterbillett får alle som vil være med på gratis ridetur på EKT på Ekeberg, kanopadling på Nøklevann i Østmarka, besøk på Sjørøverskute på Bygdøy og gratis inngang til skateparken Bekkestua Arena.

Her er litt mer detaljer for hver av de fire destinasjonene og aktivitetene:

  • Fra trikk/buss til hest på Ekeberg rideskole og husdyrpark (EKT), med blant annet ponniridning, hesteoppvisning og flere andre dyr dere kan hilse på. Til EKT kommer du enklest med buss 74 til Ekeberghallen holdeplass, eller trikk 18 og 19 til Sportsplassen.
  • Fra T-bane til skate i Bekkestua Arena, med gratis leie, DJ av utstyr og gode tips fra instruktørene. Ta T-bane linje 3 til Bekkestua stasjon eller buss 150 til Nadderud stadion.
  • Fra buss til sjørøverskute på Bygdøynes. Ruter kaster loss hvert 20 minutt, og lover god sjørøverstemning. Buss 30 har avgang hvert tiende minutt, gå av på Bygdøynes holdeplass og brygga er bare en liten spasertur unna.
  • Fra buss/T-bane til kano på Nøklevann. Her blir det gratis leie av kano, robåt, kajakk og stand up paddle board (SUP). Til Nøklevann kommer du enten med T-banes linje 3 til Bogerud stasjon eller med buss 79 til Welding Olsens vei. Det vil bli godt skiltet fra både T-banen og bussholdeplassen. (Bruk adresse Rustadsaga 820 i reiseplanleggeren vår).

– Ruter har tidligere arrangert Hopp på hopp av og uspesifisert reise med godt oppmøte og god stemning. Dette er vår sjanse til å gi noe tilbake til de kollektivreisende i Oslo og Akershus, samtidig som vi får vist fram noen av de mange attraksjonene områdene har å by på, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Da er det bare å ønske god tur, eventuelt ship'o'hoi, og en riktig god sommerhelg!

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse