Hvem har gjort dette?

- Hvem prøver å ta livet av edelgrantærne på Kjelsås?

flere: Flere trær er "rundbarket" på denne måten, nedenfor Midtoddveien. FOTO: Kristin Tufte Haga

Hvem prøver å ta livet av edelgrantrærne på Kjelsås?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2012 kl 08:17

KJELSÅS: Familien Jensen og Oset vannrenseanlegg er nærmeste naboer til der ugjerningene har skjedd, i skogen nedefor Midtoddveien ved Oset vannrenseanlegg.

Foreløpig har Jensen oppdaget hele seks store og gamle edelgrantrær, som er rundbarket på samme måten. Trærne står litt fra hverandre, med andre type trær imellom, så tydelig at de er plukket ut med omhu.

- Kommer til å dø

- Dette tåler mest sannsynligvis ikke trærne, og de kommer til å dø. Dette mener jeg bestemt at ikke dyr kan ha gjort, og da kan man jo lure på hvem i all verden det er som gjør sånt? Og hvorfor bare edelgrantrær? Uansett er dette hærverk!, sier Jensen.

Han har varslet Bymiljøetaten, som nå har vært på befaring.

Befaring

- Dette er helt klart gjort av mennesker. Vi har vært og sett på skadene, og trærne det er utført på viser seg å være edelgran. Dette er et fremmed/innført treslag, og slik sett ikke ønskelig i kommunens skoger. Dette som faktum rettferdiggjør ikke selvtekt, men det kan tyde på at vedkommende som har gjort dette har et ønske om å fjerne uønskede arter, sier skogforvalter for Nordmarka, Knut Johanssen.

Såvidt avisen kunne se, så er ikke de skadede trærne til forringelse i forhold til hverken kveldssol eller utsikt for noen av beboerne i området rundt.

Vet du noe om saken, tips oss.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon