Hverdagen går videre etter barnehagebrann

74 barn i Bråtenalléen barnehage har fått «nye hjem» på Tåsen

Håvard Littabø Thorsen, lillebror Tarald og Alfred Daniels trives på Edderkoppene.

Noen måneder etter at Bråtenalléen barnehage brant ned går livet tydelig videre for barna, tross nye omgivelser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2012 kl 15:49

REKTORHAUGEN: - I morgen skal vi ha karneval, sier tre glade jenter kledd i kjoler. Planene er selvfølgelig å kle seg ut, og da er det klart hva man skal være.

- Jeg skal være Barbie, sier Aya. Videre kommer det fram at Snøhvit og Tingeling blir å foretrekke for Marthe Gustavsen Haugsvold og Sofie Steines- Eriksen.

Jentene på Edderkoppene synes det er bra i barnehagen, og det er det flere som gjør.

- Jeg synes det er gøy her, sier Håvard Littabø Thorsen, som tar legobyggingen seriøst i rommet ved siden av.

Kjempejobb

- Du må få med at de ansatte har gjort en kjempejobb, sier styrer i barnehagen, Karin Bilgrei som viser journalisten rundt i de «nye» gamle lokalene (tidligere Månejordet barnehage, journ. anm. ) på Tåsen.

Med to nye adresser , Rektorhaugen 2 og Pastor Fangens vei (I paviljong), skal de bli værende på Tåsen i halvannet år. De ansatte har jobbet sent og tidlig for å få på plass alt før barna inntok lokalene rett før vinterferien.

Nye leker, bord, og fornøyde barn og ansatte gjør den endrede hverdagen mer stabil og lettere.

Vanskelig

Men det er ingen tvil om at det har vært en svært vanskelig periode, særlig for foreldre som har fått mye lenger reisevei i mellomperioden før den mer permanente løsningen kom i havn.

- Jeg vet at det har blitt mye mer omfattende enn ønskelig, Da må vi bare prøve å gjøre det beste ut av det. Vi har en kriseplan som går ut på at alle nabobarnehagene stiller opp, sier bydelsdirektør Mona Taasen om den ekstraordinæresituasjonen rett etter at barnehagen på Grefsen brant på kvelden, 1. desember i fjor.

Hun forteller videre at det nå er eier Omsorgsbygg Oslo KF og forikringsselskapet som må bli enige om hva som skjer videre.

Det er ikke tatt stilling til om alt/deler av bygget eller ingenting skal rives enn[, men to avdelinger er totalskadd.

De midlertidige løsningene har preget foreldrene, forteller Fau-leder Jo Erik Brøyn.

- Det ble mye reise og trillevei (fra Grefsen til Tåsen, journ. anm.). Enkelte foreldre har gått ned i stilling, og noen vurderer å kjøpe seg bil, sier Brøyn som ikke legger skjul på at det har vært og fremdeles er vanskelig for mange foreldre. Han er likevel klar på at foreldrene ikke «skylder på de ansatte, som har gjort alt de kan i den vanskelige situasjonen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...