Stem nå!

Hvilket kryss er farligst?

Ivar Christiansen (Ap), leder av Nordre Akers miljø-, plan- og samferdselskomité, vil rette politikernes oppmerksomhet på krysset som vinner. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga

Nå kan du være med å kåre Nordre Akers farligste veikryss for myke og harde trafikanter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2009 kl 16:00

NORDRE AKER: Vi har de siste par ukene bedt våre lesere sende inn nominerte til vår kåring av det farligste krysset i Nordre Aker, for myke og/eller harde trafikanter.

Vi har fått mange forslag, med gode begrunnelser, både små lokale kryss i nabolaget og de større hovedfartsårene i bydelen er foreslått. Det er tydelig at temaet er viktig for veldig mange!

Stem på nett! Allerede ser vi at interessen er stor, og foreløpig er det ganske så jevnt mellom flere av de nominerte.

Hjelper å engasjere seg

Lederen av bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité (MPS), Ivar Christiansen (Ap), tror trafikksikkerhetsengasjementet vekkes hos mange når de får barn.

- Jeg husker fra da ungene mine var små. Jeg var veldig opptatt av at de skulle ha det trygt på skoleveien, sier Christiansen, som selv lot seg engasjere i politikken på grunn av et fortau.

- Det tok riktignok 25 år før det kom på plass. Men det viser at det er viktig at noen engasjerer seg. Å si at en sak er uaktuell fordi den har vært oppe til vurdering tidligere, kjøper jeg ikke, sier Christiansen.

- Må ta dette på alvor

Nordre Aker er, ifølge MPS-lederen, en bydel som ikke har de største trafikksikkerhetsmessige utfordringene.

- Vi kommer bra ut på målinger over trafikkulykker i byen. Vi ligger i utkanten og er ganske skjermet, sier Christiansen.

Han mener oppfattelsen av trafikksikkerhet er subjektiv.

- De fleste vil mene at det farligste krysset er i sitt eget nabolag, for det er der de ferdes mest. Men det er ingen grunn til å ikke ta folks trafikkoppfattelse på alvor og gjøre hva vi kan for at forholdene skal bli bedre, sier Christiansen.

Vil følge «vinnerkrysset»

Han trekker frem flere områder i Nordre Aker hvor trafikken kan oppleves som uoversiktlig.

- Grefsenveien er nok den veien med størst fart. Veiene som kommer inn på Grefsenveien ned mot Storo; Kapellveien, Bjerkealleen og Engveien, har nå vikeplikt for Grefsenveien, det hadde de ikke tidligere. Fortsatt kjører noen som om de ikke har vikeplikt på disse veiene, sier Christiansen, og legger til at dette fører til mange nestenulykker.

- Krysset Midtoddveien/Kjelsåsveien/Grefsenveien er et kryss jeg synes er veldig uoversiktlig. Ellers er det bare å følge veier som Grefsenveien, Carl Kjelsens vei, Kapellveien og Maridalsveien og telle opp uoversiktlige kryss, sier MPS-lederen.

Han vil følge med på avstemningen, og sier at også MPS-komiteen i bydelen vil ta for seg det krysset som går av med seieren i Nordre Aker Budstikkes avstemning.

- Da kan vi med rette si at det foreligger et folkekrav om at noe må gjøres.

Da gjenstår det å stemme!

Vi er ute etter å kåre det krysset som skaper de farligste situasjonene for myke og harde trafikanter.

Her kan du nå avgi din stemme.

Når vi har kåret det krysset som våre lesere mener er det farligste i Nordre Aker, lover vi å sette ekstra fokus på det i vår avis!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon