Hyller Skiforbundet med frimerker

Barn på ski representerer skilek og breddeidretten i Norges Skiforbund.

Posten feirer Norges Skiforbunds 100års-jubileum med nye frimerker. Kjetil André Aamodt og Espen Bredesen får representere hver sin skigren på to av merkene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2008 kl 14:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kjetil André Aamodt er den alpinist som har vunnet flest internasjonale mesterskap. Han har til sammen 20 VM- og OL-medaljer, derav fire OL-gull og fem VM-gull.

Se bildet større

Kjetil André Aamodt (til venstre) og Espen Bredesen ble presentert på frimerker i forbindelse med Skiforbundets hundreårsjubileum.

OSLO: - Når vårt nest største særforbund feirer 125-årsjubileum, er det klart vi må markere dette med en egen frimerkeutgivelse. Skiforbundet har gitt oss mange idrettsgleder opp gjennom historien, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

- En ære

Kjetil André Aamodt er den alpinisten som har vunnet flest medaljer i internasjonale mesterskap. Han har til sammen 20 VM- og OL-medaljer, derav fire OL-gull og fem VM-gull. Motivet på det ene frimerket viser Kjetil André Aamodt under OL i Salt Lake City i 2002.

Espen Bredesen vant gull i normalbakke og sølv i storbakke under OL på Lillehammer i 1994. Han forbedret verdensrekorden i skihopp to ganger, i 1994 og i 1997. Bredesen er verdensmester, og har vunnet hoppuken og verdenscupen. Bildet på frimerket er fra ski-VM i Trondheim i 1997.

- Jeg synes det er en ære å få komme på frimerke. Det er artig å få denne anerkjennelsen også etter at jeg er ferdig med å prestere, sier Espen Bredesen.

- Fin markering

- Vi er stolte over at Posten ønsker å vektlegge jubileet med fire frimerker. Frimerkene viser glimt fra hele vår virksomhet, både bredde- og toppidrett. Denne frimerkeutgivelsen er sammen med de øvrige aktivitetene vi gjennomfører i jubileumsåret en fin markering av nasjonalidretten vår, sier skipresident Sverre K. Seeberg.

Til sammen utgir Posten fire frimerker i anledning 100 års-jubileet, designet av Jørn O. Jøntvedt og Jan Kristian Haavi. Frimerkene vil være i salg fra 14. mars.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse