ANNONSE
Annonse

Hyppigere kontroll av ølsalg

Aksjon mot alkoholbruk blant mindreårige.

Foto: Foto: Næringsetaten

- Høysesong for at unge drikker alkohol for første gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2013 kl 16:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Butikker i Oslo som selger alkohol kan vente seg flere kontroller denne våren.

Næringsetaten og flere politikretser i Oslo setter nå i gang «Aksjon våryr».

Hovedmålet med dette er å avdekke salg av øl og rusbrus til mindreårige, samt å straffe personer som bruker lånt eller falsk legitimasjon til alkoholkjøp, og personer over 18 år som skaffer alkohol til yngre ungdommer. 

- Vi prøver å samarbeide med foreldre, skoler og andre miljøer nå før mai. Når våren og mai måned kommer er det høysesong for at unge drikker alkohol for første gang. Det skjer gjerne i forbindelse med arrangementer rundt 1. mai eller 17. mai, sier direktør Gunnhild Haugen i Næringsetaten.

Gjelder hele byen

Den siste uka har dittOslo flere ganger skrevet om den utstrakte bruken av rusmidler blant ungdom i Oslo Vest.

Foreløpig vil ikke Haugen si mer om hvilke av Oslos politikretser som deltar i «Aksjon våryr», men hun understreker at aksjonen har en ambisjon om å dekke hele byen.

LES OGSÅ: - Jeg er så lei av champagne

Næringsetaten forvalter alkoholloven i Oslo. Butikker i hovedstaden kontrolleres hele året. Under «Aksjon våryr» trappes kontrollene opp, og vil bli utført over flere helger i ulike deler av byen. 

Dersom det avdekkes salg av alkohol til mindreårige i butikker, kan Næringsetaten inndra disse butikkenes salgsbevilgning for en periode. Andre lovbrudd er det politiet som må slå ned på.

LES OGSÅ: Mener "Champagnebarna" har naive foreldre

- Viktig samarbeid

- Vi ser at unge får tak i alkohol og at det foregår salg. Men det er ikke alltid de mindreårige som kjøper selv, påpeker Gunnhild Haugen i samtale med DittOslo, før hun tilføyer: 

- Det er én av grunnene til at samarbeidet med politiet er viktig. De har myndighet, utenfor det vi har i Næringsetaten, til å straffeforfølge både såkalt langing og personer som benytter seg av falsk legitimasjon.

Haugen understreker at et urent rulleblad kan få konsekvenser for dem det gjelder. Dette kan gi begrensninger for ungdom senere i livet, både ved valg av skole, yrke og på reiser.

- For eksempel må de som søker om bevilling fra Næringsetaten, ha uklanderlig vandel for å få innvilget søknaden, forteller direktøren. 

LES OGSÅ:

- Det er ikke jentenes feil

- Jeg er dypt bekymret

Ungdom i Ullern drikker og drikker

Solgte sprit til 14-åringer

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse