I år får også november-barna barnehageplass

Bergtunet barnehage i Nordre Aker åpnet offisielt i februar, med 180 barn. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Fristen for å søke barnehageplass i 2017 har gått ut. Til sammen 8992 søknader fra foresatte med barn med lovfestet rett til plass kom inn. Det er 281 flere enn i fjor, selv om barnekullet er noe mindre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2017 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta Oslobarnehagen

Fakta om Oslobarnehagen

  • Oslo kommune vil bruke om lag 6 milliarder kroner på drift av barnehager i 2017.
  • Det finnes om lag 760 barnehager i Oslo kommune, med rundt 37 000 barn. Av barnehagene er 330 kommunale.
  • Det er til sammen over 11 500 ansatte i Oslos barnehager, hvorav rundt 6 400 jobber i kommunale barnehager.

Kilde: Oslo kommune

OSLO: Nytt i år er at også barn født i november har rett til plass innen utgangen av den måneden de fyller ett år. Til sammen 429 «novemberbarn» har søkt barnehageplass i Oslo.

– Det er gledelig at flere velger å søke barnehageplass da vi vet at lek og læring i barnehagen er viktig for barns liv og senere utvikling. Vi vil gjøre alt vi kan for å sikre alle søkere den barnehageplassen de ønsker, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap, i en pressemelding.

Tidligere måtte barnet være født innen 31. august for å ha lovfestet rett barnehageplass når det fylte ett år. Barn født i september og senere kunne risikere å måtte vente helt til de var nesten to år før de fikk plass. I fjor ble dette endret til at også foreldre med barn født i september og oktober kunne søke om plass fra de fyller ett år. I år er også novemberbarna med.

I Nordre Aker har foreldrene til 32 novemberbarn søkt om barnehageplass i 2017. Tilsammen er det søkt om barnehageplass til 641 barn født i 2016 i bydelen.

Får svar senest i august

Bydelene er nå i gang med å legge en stor «kabal» for at flest mulig skal få oppfylt sitt barnehageønske.

Foreldre med barn som blir ett år innen 31. august, vil få svar 23. mars, 28. april og 24. mai.

Alle som fyller ett år i løpet av september, oktober og november vil få svar i de påfølgende opptaksrundene – og senest i august.

De siste årene har tre av fire fått oppfylt sitt første- eller andreønske for barnehageplass, opplyser Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

Bygger barnehageplasser

Ifølge byrådsavdelingen er det 5500 barn i Oslo med rett til barnehageplass som ikke går i barnehage. Barnehagekapasiteten er også ujevnt fordelt mellom bydelene.

– Byrådet satt i gang en rekrutteringsoffensiv for å få barn inn i barnehagen, og vi etablerer 3000 flere barnehageplasser frem mot 2019. Dette er mer enn en dobling sammenliknet med Høyre-byrådets utbyggingsplan, og er mulig takket være at vi tar inn eiendomsskatt. Flere barnehager er avgjørende for at vi skal kunne nå byrådets mål om å kunne tilby alle oslobarn barnehageplass uavhengig av når på året de er født, sier Tellevik Dahl i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Åpnet ny, stor barnehage på Berg gård – med eget svømmebasseng

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse