I barneklærriket

Åttendeklassingene Anniken Frantzen (til venstre) og Oda Hals. Her fra «Venner i hagen» hvor Anniken var. – Jeg jobbet på Norsk Moteforum, for et firma som heter Karianne Wrangell Agenturer; smykker, belter, vesker og sko til norske motebutikker. Jeg intervjuet bedriftseier Karianne, forteller Oda. Foto: Kristin Tufte Haga

Som en del av «Utdanningsvalg-timene» på Ris skole, har åttendeklassingene hospitert på en arbeidsplass. Anniken Frantzen valgte seg «Venner i Hagen»!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Ullevål: I Vestgrensa 4 ligger en av Oslos kuleste barneklærbutikker - «Venner i hagen». Og nettopp der valgte åttendeklasse-elev fra Ris skole, Anniken Frantzen å «hospitere» en mandag i april. Elevene skulle jobbe, men også lage et portrettintervju med en på arbeidsplassen.

- Det var litt tilfeldig at det ble akkurat «Venner i hagen». Men det så jo gøy ut - fikk lyst til å prøve det, sier Anniken, som går i 8a på Ris skole.

På timeplanen er én time hver uke satt av til Utdanningsvalg. Og Anniken liker godt praktiske oppgaver.

- Dette er jo mye morsommere da, og det er jo en fin mulighet til å prøve ut forskjellige yrker. Så blir det kanskje enklere når vi senere skal velge.

- Kanskje skal du bli journalist?

- Vet ikke om jeg helt er noen skrivertype, ler Anniken som likevel ikke synes det var så veldig vanskelig å lage et intervju.

- Men vi har jo aldri laget noe ordentlig intervju før da!

Anniken tror heller ikke det blir klesbransjen på henne.

- Nei, har egentlig mest lyst til å bli lege. Jeg er ikke så flink til å dekorere og sånn!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon