I barneklærriket

Åttendeklassingene Anniken Frantzen (til venstre) og Oda Hals. Her fra «Venner i hagen» hvor Anniken var. – Jeg jobbet på Norsk Moteforum, for et firma som heter Karianne Wrangell Agenturer; smykker, belter, vesker og sko til norske motebutikker. Jeg intervjuet bedriftseier Karianne, forteller Oda. Foto: Kristin Tufte Haga

Som en del av «Utdanningsvalg-timene» på Ris skole, har åttendeklassingene hospitert på en arbeidsplass. Anniken Frantzen valgte seg «Venner i Hagen»!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: I Vestgrensa 4 ligger en av Oslos kuleste barneklærbutikker - «Venner i hagen». Og nettopp der valgte åttendeklasse-elev fra Ris skole, Anniken Frantzen å «hospitere» en mandag i april. Elevene skulle jobbe, men også lage et portrettintervju med en på arbeidsplassen.

- Det var litt tilfeldig at det ble akkurat «Venner i hagen». Men det så jo gøy ut - fikk lyst til å prøve det, sier Anniken, som går i 8a på Ris skole.

På timeplanen er én time hver uke satt av til Utdanningsvalg. Og Anniken liker godt praktiske oppgaver.

- Dette er jo mye morsommere da, og det er jo en fin mulighet til å prøve ut forskjellige yrker. Så blir det kanskje enklere når vi senere skal velge.

- Kanskje skal du bli journalist?

- Vet ikke om jeg helt er noen skrivertype, ler Anniken som likevel ikke synes det var så veldig vanskelig å lage et intervju.

- Men vi har jo aldri laget noe ordentlig intervju før da!

Anniken tror heller ikke det blir klesbransjen på henne.

- Nei, har egentlig mest lyst til å bli lege. Jeg er ikke så flink til å dekorere og sånn!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse