ANNONSE
Annonse

I dag overtar Nettavisen dittOslo.no

Heretter får du dine lokalnyheter på egne nettsteder hos oss.

Mandag 1. september overtas dittOslo.no av Nettavisen. Nå finner du dine lokale nyheter på egne nettsider.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2014 kl 12:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: I juli ble det klart at Nettavisen har kjøpt dittOslo.no og vil drive nettstedet videre fra 1. september. Nå er dagen kommet, og fra klokken 12 vil du komme til Nettavisens Oslo-side når du skriver inn dittOslo.no i nettleseren din.

Men Mediehuset dittOslo, som har drevet dittOslo.no frem til nå, vil fortsette å produsere lokale nyheter fra Oslo. Disse finner du heretter på lokale nettsteder - og selvsagt i papiraviser over hele byen hver torsdag.

Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Mediehuset dittOslo (tidligere Lokalavisene Oslo AS) beskriver dagens overtakelse som et veiskille.

- Lokalavisene Oslo etablerte dette som et felles nettsted for sine aviser i april 2010, en tanke vi hadde syslet med i mange år før lansering. Frem til da hadde de ulike avisene hver sine lokale nettsteder. Nå «gjenoppstår» de lokale sidene, og de skal nå etter salget av dittOslo.no og skjeriOslo.no drives videre i samdrift med lokalavisene, sier Bollingmo.

Sterk posisjon

Dette er de lokale nettstedene der du vil finne nyheter i tiden fremover:

Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø - www.noblad.no (Nordstrands Blad).

Ullern og Vestre aker - www.akersposten.no (Ullern Avis Akersposten).

Nordre Aker - www.nab.no (Nordre Aker Budstikke).

Groruddalen og indre by - www.lokalavisen.no (Lokalavisen Groruddalen og papiravisene i sentrum, med tittel dittOslo).

Tore Bollingmo påpeker at Mediehuset dittOslo, og tidligere Lokalavisene Oslo, gjennom hardt arbeid i mange år har fått en sterk posisjon i leser- og brukermarkedet i Oslo.

- 159.000 leser oss i snitt hver uke på papir, nett eller mobil, ifølge Forbruker & Media-undersøkelsen til TNS Gallup. Vi har helt siden 2007 vært større enn Aften eller Osloby i leseroppslutning, og vi kom fra en utfordrerposisjon, sier Bollingmo.

Han forteller at mediehuset fra store investeringer i starten var i ferd med å få til en lønnsom drift. Men papiravisene ble for dyre å dele ut gratis den dagen de nasjonale annonsørene flyttet pengene sine vekk fra print, en endring som ble spesielt tydelig etter sommeren  2013. 

- En oppbyggingsfase i Norges hardeste mediemarked hadde gitt resultater i form av sterke leserposisjoner, men som gratisavis på papir ble det for krevende å få lønnsomhet uten en stor digital partner i ryggen. Derfor er jeg glad for at andre ser verdien av det vi har bygd opp på nett, og at dittOslo lever videre under Nettavisen, sier Bollingmo.  

Vemodig

Redaktøren gleder seg over at Oslo fortsatt skal få god lokal journalistikk gjennom dittOslo.no i Nettavisens regi, men synes overangen gir blandede følelser.

- Det er alltid vemodig med slike endringer, og det er mange dyktige folk som har jobbet sammen for Mediehuset dittOslo som nå må finne seg noe annet å gjøre når selskapet er under avvikling, sier Bollingmo.

Nordstrands Blad som tradisjonelt sett har vært «flaggskipet» til Mediehuset dittOslo skal leve videre som abonnementsavis under Østlandets Blad. Det er fortsatt er usikkert hva som vil skje med de øvrige lokalavisene i Mediehuset dittOslo. Hvis ikke nye eiere finnes vil driften for de andre avisene bli avviklet ved årsskiftet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse