I de rikes lekegrind

GREAT WALL: Limo-SUV fra Kina.

Før måtte man til Tyskland, Frankrike, Italia eller England for å se fete biler i Europa. Nå bør du heller reise til sentrum av Moskva. Det er der de rikeste nå bor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2008 kl 11:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

RS6: Audis heftigste sedan hadde naturligvis verdenspremiere der kundene er: I Moskva!

Se bildet større

MAZDA: XC9 er Mazdas største SUV. Bilen har sitt primærmarked i USA, men skal også selges i Russland og Ukraina fordi den etterspørres og tilfredsstiller samtidig russiske avgasskrav.

Se bildet større

GREAT WALL: Det måtte kinesere til for å bygge en 6,87 meter lange SUV-limousinen med sittegruppe, to barer og TV.

MOSKVA: For få år siden dro knapt noen utlendinger til Moskva for å gå på bilutstilling. Hvem ville bruke tiden på sørgelig utdaterte Ladaer og andre russiske modeller som knapt overlevde overgangen til kapitalismen?

Men tiden er endret. Nå bor flere av Europas rikeste i Russland og Moskva er blitt et sentrum for verdens mest luksuriøse biler. Så derfor velger nå prestisjebilprodusentene å legge førstevisningen av deres mest påkostede modeller nettopp til Moskva.

Facelift

Faceliftet Audi A6 hadde verdenspremiere i Moskva, likeså Audi RS6 og Mazda Kazamai. Kazamai, en lekker krysning av SUV og sportskupé var endatil tatt fram utelukkende for Moskva-messen. Og her står Suzuki Kizashi 3 en måned før den vises i Paris.

Slikt liker russeerne. Det styrker ikke bare nasjonens selvbilde, men hele halvannen million ventes å valfarte til en bilutstilling som kvalitets- og innholdsmessig er fullt på høyde med andre såkalte A-utstillinger verden rundt.

Besøksmessig plasserer dette Moskvamessen blant de aller største i verden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse