I denne bydelen er det nesten ingen abeidsledige

I Bydel Nordre Aker er kun 1,9 prosent av arbeidsstyrken uten jobb. I bygg- og anleggssektoren har arbeidsledigheten i Oslo totaltsett falt 6 prosent siden i fjor. Her fra byggetomta på Christiania Spigerverk i Nydalen. ILLUSTRASJOSFOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Arbeidsledigheten i Oslo falt i februar, viser tall fra NAV. Én bydel skiller seg spesielt positivt ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2016 kl 14:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Og det er Nordre Aker. I februar var kun 1,9 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige i denne bydelen. I faktiske tall betyr dette 514 personer. Det er en nedgang på 13 prosent (79 personer) fra samme tid i fjor.

Ingen annen bydel i Oslo kan heller vise til en like stor nedgang i arbeidsledigheten.

Lav ledighet i vest, høyere i øst

Nærmest Nordre Aker er nabobydel Vestre Aker, der 2,2 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige. Høyest ledighet har bydelene Søndre Nordstrand (5,1 prosent), Gamle Oslo (5,0 prosent) og Alna (4,7 prosent).

Bydelene som har ledighetsvekst sammenlignet med februar i fjor er Ullern (29 prosent), Frogner (11 prosent), Bjerke (5 prosent), Vestre Aker (2 prosent), Stovner (1 prosent) og Gamle Oslo (1 prosent). De øvrige bydelene har en ledighetsnedgang. Størst ledighetsnedgang har Nordre Aker med sine 13 prosent, tett fulgt av Grorud (12 prosent) og Søndre Nordstrand (9 prosent).

Helt ledige, fordelt på bydeler

Se bildet større

Helt ledige i februar 2016, fordelt på bydel. Tabell fra NAV Oslo.

LES OGSÅ: Nordre Aker har byens beste NAV-kontor

3,5 prosent uten jobb i Oslo

Ved utgangen av februar er 12.909 personer eller 3,5 prosent av arbeidsstyrken i Oslo helt arbeidsledige. Det er en nedgang på 2 prosent eller 219 personer sammenlignet med februar i fjor, melder NAV i en pressemelding.

Se bildet større

Hege Farnes Hildrum er fylkesdirektør i NAV Oslo. FOTO: NAV OSLO

– Samtidig som vi ser en kraftig ledighetsvekst i enkelte regioner av landet, går osloledigheten svakt ned. Hvordan dette vil utvikle seg framover jobber vi med å analysere. NAV Oslos prognose for 2016 blir lagt ut på nav.no/oslo i begynnelsen av mars, sier fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum i NAV Oslo.

I prosent av arbeidsstyrken har Oslo den syvende høyeste ledigheten i landet, sammen med Hordaland.

Arbeidsledigheten er høyest i Rogaland med 4,9 prosent. Ledigheten for landet er 3,3 prosent.

Svak ledighetsnedgang i Oslo

De tre siste månedene har den sesongjusterte bruttoledigheten i Oslo gått ned med 1 prosent. Ved utgangen av februar utgjør summen av helt arbeidsledige og deltakere på arbeidsmarkedstiltak 14.799 personer.

LES OGSÅ: Stadig flere får sosialhjelp i Nordre Aker

35 prosent flere permitterte

Sammenlignet med samme tid i fjor har antallet helt ledige permitterte og delvis ledige permitterte økt med 35 prosent, eller 100 personer. Ved utgangen av februar er det 245 helt ledige permitterte og 140 delvis ledige permitterte. (Tallene er ikke sesongjusterte, og endringene er sammenlignet med samme måned i fjor.)

– Vi har sett en økning i permitteringer fra begynnelsen av 2015 og frem til nå. Nivået er likevel langt lavere enn det vi så under finanskrisen. I februar 2010 var for eksempel antallet permitterte i Oslo nesten fire ganger så høyt som nå, sier Hildrum i pressemeldingen.

Øker fortsatt mest for ingeniører og ikt-folk

Sammenlignet med februar i fjor har ledigheten økt mest for personer med yrkesbakgrunn fra ingeniør- og ikt-fag (20 prosent), ledere (13 prosent) og meglere og konsulenter (13 prosent).

6 av 14 yrkesgrupper har en nedgang i ledigheten sammenlignet med for ett år siden. Ledigheten går mest ned for personer med yrkesbakgrunn fra jordbruk, skogbruk og fiske (16 prosent), serviceyrker og annet arbeid (10 prosent) og industriarbeid (9 prosent).

LES OGSÅ: Trenger flere boliger til flyktninger. Kan du leie ut?

750 flere utlyste stillinger det siste året

I Oslo har det vært utlyst 34.159 stillinger de siste 12 månedene. Det er en økning på 2,2 prosent, eller 746 stillinger sammenlignet med samme periode i fjor.

Ni yrkesgrupper har en økning i antallet utlyste stillinger det siste året. Disse er industriarbeid (27 prosent), bygg og anlegg (21 prosent), serviceyrker og annet arbeid (16 prosent), kontorarbeid (13 prosent), reiseliv og transport (10 prosent), ledere (10 prosent), helse, pleie og omsorg (9 prosent), akademiske yrker (3 prosent) og butikk- og salgsarbeid (2 prosent).

Yrkesgruppene med størst reduksjon er jordbruk, skogbruk og fiske (37 prosent), ingeniør- og ikt-fag (17 prosent) og undervisning (13 prosent).

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse