I en lenestol fra Ikea...

Når regnet strømmer, finnes ferieredningen på Furuset.

Forberedt: TV'en til Alexander Velo ble for stor for den gamle TV-benken. Med en ny kan regnsommeren bare passere utenfor.

Det er midt i juli. Det striregner. Bikinien ligger bakerst i skapet, og innekos står øverst på prioriteringslisten. Men syken har en kur. Den heter Ikea.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.07.2012 kl 14:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bløte dager: Det er mye å plukke i for den som vil lete.

Se bildet større

Mens de venter: Mona og Odd Kåre Trøen tar en pust i bakken innimellom handel til hus og kontor.IKEA-turen korter ned ventetiden til det egentlige feriemålet: Kypros. FOTO: Foto: Cathrine Brynildsen

FURUSET: Ute er det gtrått og trist. Inne lyser grønt, gult og fiolett fra pledd og puter. Det er enda tidlig, men allerede klokken ti en onsdagsmorgen er parkeringsplassen fylt til trengsel utenfor Norges største sommerattraksjon.

LES OGSÅ: Ikke helt tørt denne helgen heller

Populært

Så langt i sommer har Ikea Furuset hatt gjennomsnittlig 60 000 besøkende i uken. Til sammenlikning hadde Frognerbadet 15 000 besøkende i hele juni, så vidt over halvparten så mye som samme tid i fjor. Også Tusenfryd har merket regnværet, som har gitt seks prosent lavere besøkstall så langt i juli sammenliknet med i fjor.

LES OGSÅ: "I mine øyne: Min svenske kjærlighet"

Nest best

- Aller helst skulle vi ha vært på Kypros.

Odd Kåre Trøen deiser ned i en romslig lenestol. Sammen med kona Mona benytter han regnværet til å lete etter kontormøbler, men stueavdelingen er et obligatorisk kikkepunkt.

- Jeg liker at de har innredet ulike rom i møbelavdelingen så man kan se på forskjellige løsninger, smiler Mona.

- Og at man kan sette seg ned, supplerer ektemannen.

Lekeplass

Det er enda stille i barneavdelingen, men ekspeditør Silje Nordskog forteller at det kommer seg ut over dagen.

- Vanligvis er det mest trykk etter klokken fire, og hele dagen på lørdager. Men nå i ferien er hver dag som lørdag, smiler hun..

Da blir rydding, reparasjoner og til dels barnepass hyppige arbeidsoppgaver i tillegg til kundebehandling og informasjon. Og på uværsdager vokser trykket.

- Da kommer gjerne hele familier, og barna leker med utstillingene til de går i stykker. Det kan bli hektisk, sier Nordskog, som har to tidligere Ikea-somre på samvittigheten.

Kjøttboller

I løpet av ettermiddagen kommer et jevnt tilsig av nye handleglade inn fra duskregnet utenfor. Enten de har konkrete planer, eller bare er her for å kikke, ender de fleste før eller senere i restauranten.

Her tar fungerende kjøkkensjef Murat Simsek imot dem med et smil like varmt som kjøttbollene han selger titusenvis av hver uke.

- Vi serverer bortimot 4000 mennesker om dagen, og de aller fleste skal ha kjøttboller. Slik har det alltid vært, sier Simsek, som forteller at det ikke er uvanlig med gjester som kommer utelukkende for å spise.

Pakket og klart

I kasseområdet triller stadig flere feriehandlere gjennom med alt fra kosedyr til terrassebord. Klokken er bare to, men allerede begynner det å bli trangt.

- Det skal bli deilig å komme ut, lyder en stemme i mylderet.

Og på vei til bussen med poser og pappkasser stopper tiden et øyeblikk. Det er solskinn.

LES OGSÅ:

Ikea-drømmen brast for Furuset IL

Kommunens krav ble for omfattende. "VI er også skuffet," sier Ikea

Verdens største Ikea på Furuset?  

Snart en løsning ved Kaggen gård 

Satser på nytt Ikea 2011

Dommen faller snart

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse