Gjennomsnittsprisen lik som i fjor: – I hvert fall ikke prisras!

Ansvarlig megler da Rocha tror ikke det blir noe problem å selge boligen i Grefsenveien – her fra loftet.

- Å bruke betegnelsen "prisras" på boligmarkedet blir helt feil – i alle fall for Nordre Aker-området, sier ansvarlig megler Aase da Rocha i Vestvendt Eiendomsmegling.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ansvarlig megler Aase da Rocha forteller at noe boligprisras for Nordre Aker er det ikke snakk – tvert imot. Her frabefaring på neste prosjekt ut – enebolig/tomannsbolig i Grefsenveien 103.

GREFSEN: – Eiendomsmeglerbransjens boligstatistikk for Nordre Aker viser at gjennomsnittsprisen per kvadratmeter (leiligheter/bruksareal) for området i august i år, er akkurat den samme som for august i fjor – nemlig 38.900,-. Da blir det jo helt feil å snakke om prisras for denne bydelen i hvert fall, sier ansvarlig megler og medeier av Vestvendt Eiendomsmegling AS, Aase da Rocha, og viser til etter hennes mening mer eller mindre seriøse medieoppslag om et veldig dårlig boligmarked den siste tiden.

Likevel, Nordre Aker er også den eneste bydelen som holder seg like høyt i pris som i fjor, ifølge statistikken. Alle de andre bydelene har gått ned noe – Grünerløkka og Gamle Oslo har gått mest ned i pris per leilighetskvadratmeter – rundt 5 prosent sammenliknet med status for august i fjor. Hele statistikken; www.eff.no.

– Mange fordeler– Det er nok mange grunner til at Nordre Aker holder seg så bra i pris. Her er det blant annet gode oppvekstkår for barna, marka i umiddelbar nærhet, bademuligheter om sommeren, samt alpinanlegg og flotte langrennsalternativer om vinteren. Det har nok også blitt litt "status" å bo i Nordre Aker. Flere vil flytte hit, samtidig som mange flytter internt i bydelen, sier da Rocha, som selv også har valgt å bo Nordre Aker.

– Selger først

– Vestvendt har fortsatt like stor oppdragsmengde som før. Likevel, vi merker godt at folk har blitt litt mer avventende. Og sikkert også påvirket av de mange negative – nesten daglige – boligoppslagene i det siste. Mange foretrekker nå å selge først, før de kjøper nytt, sier megleren.

Nordre Aker Budstikke treffer da Rocha foran neste prosjekt ut – en enebolig/tomannsbolig i Grefsenveien. Hun tror ikke det blir noe problem å få solgt eiendommen.

– Mangelvare– Større leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, samt eneboliger, er det i tillegg mangelvare på i denne bydelen. På visninger for større boliger, kommer ofte vennepar sammen. Å kjøpe en hel enebolig kan for mange bli vel dyrt på denne kanten av byen, og derfor kan løsningen bli å dele, sier den erfarne eiendomsmegleren med mer enn 20 års fartstid i bransjen, og som også er styremedlem i Eiendomsforetakenes Forening.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse