Ideelt sted for privat park eller barnehage

Signe Dorthea Krohn har god minner fra Langlia barnepark.

Hva skal prege krysset mellom John Collets alle og Langlia. Glade barn eller fordums gravhaug?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Beboere på Ullevål ønsker tomta, hvor Langlia barnepark tidligere lå, takk i bruk.

Ullevål: - Jeg husker kjempesnille Bitten, som jobbet i parken, veldig godt.

Signe Dorthea Krohn på ni har funnet tilbake til yndlingsvippedyret, en av de mange flotte, EU-godkjente lekeapparatene i den gamle Langlia barnepark.

Flere foreldre av tidligere parkbrukere er samlet for å prøve å få gjort noe med det flotte området som er i ferd med å forsøples og gro igjen.

Ved siden av sandkasser, husker og lekehus står et fortidsminne. En gammel gravhaug ligger ved foten av et stort kastanjetre og visstnok kompliserer den videre bruken av området.

Ledig jobb på Langlia

Langlia barnepark ble stengt i juni 2005, fordi Oslo kommune ikke lengre ville drive parker i byen. Det ble den gang informert at det skulle komme en midlertidig, kommunal barnehage.

- Vi ventet og ventet og fikk til slutt svar om at planene var stoppet ut fra vanskeligheter med fortidsminnet et steinkast unna parken, forteller Siri Gundersen fra Tåsen.

- Det skulle ikke være vanskelig å kombinere sikring av gravhaugen med et nytt barnehagebygg på dette store arealet, sier Yngvil Langmark Svaar.

- Det burde dessuten være mulig å drive en privat park her i påvente av bydelens planer, for eksempel slik den flotte Kløverveien barnepark er drevet. Eller en friluftsbarnehage. Her er både vask, toalett og en varmestue. Det er virkelig synd at denne flott tomta ikke utnyttes med tanke på den store underdekningen vi har av barnehageplasser i bydelen vår, uttaler Langmark Svaar, som ønsker å komme i kontakt med personer som ønsker å starte privat park eller barnehage for å utarbeide et konstruktivt forslag til bydelen for videre drift på området.

Kom med ideer- Vi har ut fra en samlet vurdering lagt planene for bruk av tidligere Langlia barnepark midlertidig på is, men vurderer en to-avdelings-kommunal barnehage tilknyttet Tåsen barnehage på denne tomta. Vi må imidlertid ta hensyn til reguleringsforholdene tilknyttet fortidsminnene på området. Foreldre eller andre interessenter er hjertelig velkommen til forslag om midlertidig privat bruk av området, opplyser spesialkonsulent Ole Medbøe i Oppvekstavdelingen i bydel Nordre Aker.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse