Gigantutbygging på Idrettshøyskolen

Idrettshøyskolen vil bygge tusenvis av nye innendørs treningskvadratmeter

Går det som Idrettshøyskolen og eiendomssjef Frode Sagedal håper på, så blir dagens utendørsbane bygget inn til en «storhall». Kristin Tufte Haga

Idrettshøyskolen vil bygge storhall, to flerbrukshaller og to trenings- haller. – Det vil jo bety mer å leie ut også, sier eiendomssjef Frode Sagedal.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2009 kl 10:25

Sogn: Idrettshøyskolen trenger mer plass. Og får skolen det som den vil, så blir det blant annet ny storhall

— i praksis betyr det innbygging av idrettsbanen

— det blir to flerbrukshaller (i det "nordvestre hjørnet") og to nye treningshaller ("mot grensen i sydvest"). Ifølge planforslaget skal hele 42.400 nye kvadrater bygges "over terreng", og 6100 kvadratmeter "under terreng".

Mer utleiekapasitet

— Det er klart at mer innendørs treningskapasitet for skolen, også vil bety mer utleiekapasitet, sier eiendomssjef ved skolen, Frode Sagedal, som forteller at skolen i dag leier ut for rundt 7

—8 millioner kroner i året til blant annet idrettslag

— også fra andre bydeler enn Nordre Aker.

Barnehage og p-plasserI tillegg vil eksisterende én-avdelingsbarnehage bli utvidet til en med fire avdelinger. Det er også planlagt et sambruksbygg med plass til administrasjon, forskning og med overnattingsmuligheter. Det er også i planene tatt med 225 flere parkeringsplasser

— under jorden.

Første 400 m

— inne!

— Får vi dette til vil det også bety Norges første innendørs 400-meter bane, forteller eiendomssjefen.

Da Nordre Aker Budstikke er på besøk, skinner sola og det er herlig sommertemperatur. På slike dager er det vel mer fristende med en utendørsbane?

— Det er det nok og er selvfølgelig et dilemma. Men ved å bygge inn banen vil den jo i stedet kunne brukes hele året, sier Sagedal.

Graves ned

Ifølge planen skal storhallen bygges delvis ned i jorden. Taket skal være buet og beplantes

— for å "dempe volumet" og for å ta hensyn til de naturlige omgivelsene ved Sognsvann.

Hele planinitiativet kan leses på Plan- og bygningsetatens nettsider, og høringsfristen er 10. august.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon