Ikke gode utsikter for nyttårsværet i Oslo

Foto: Arkivfoto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Været blir både mildt og overskyet i Oslo på nyttårsaften.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2012 kl 14:21

OSLO: Temperaturene kommer til å ligge mellom null og to eller tre plussgrader. Det er ganske sikkert at det blir overskyet, og det er gode muligheter for nedbør i form av sludd eller regn utover kvelden.

- Det er helt sikkert at det ikke blir klarvær 31. desember i år, så utsiktene for været på nyttårsaften ser ikke gode ut. Det vil bli fuktig luft, som lett danner skyer, sier Vibeke Thyness.

Hun er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Regn, ikke snø

Det vil ikke bli lokale værforskjeller i Oslo by.

- Vi må lenger nord i landet for å finne et annerledes vær på nyttårsaften, som for eksempel til Lillehammer, sier vakthavende meteorolog.

Thyness forklarer at været vil forbli kaldt og fint på tredje og fjerde juledag, men så går det over til regelrett mildvær.

- På lørdag vil temperaturene ligge på omtrent fire eller fem plussgrader, og vi kan vente regn i stedet for snø i helgen, forklarer hun.

SE DET LOKALE VÆRVARSELET FOR DITT OMRÅDE HER

Skuffede rakett-elskere

Thyness tror at de som er glad i nyttårsraketter, som blir sendt høyt opp på himmelen, antakelig kommer til å bli skuffet i år.

- Det blir nok lettere å se raketter som skytes opp på bakken, men nyttårsaften blir det likevel, sier hun.

Thyness sier at været vil forbli mildt en stund fremover.

- Ikke før i midten av neste uke kan vi vente kaldere temperaturer, forteller hun.

Thyness tror ikke det er noen fare for at det vil bli glatt på veiene i nærmeste fremtid.

- Det vil bli en langsom overgang til kaldere vær. Det fører til at snø og sludd vil få nok tid til å renne bort, spesielt hvis vi er flinke til å rydde gatene, forteller hun.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon