Reviderer samarbeidet med PBE: – Ikke mye samarbeid!

Ivar Christiansen (Ap) er lite fornøyd med revidert utkast til samarbeidsavtale mellom Plan- og bygningsetaten og bydelen. Her ved Rektorhaugen barnehage i Nils Bays vei. En plan som for øvrig skal opp i kveldens BU-møte. Foto: Kristin Tufte Haga

"Samarbeidsavtalen" mellom Plan- og bygningsetaten og bydelen er på høring. – Ikke mye "samarbeid", sier leder for miljø, plan- og samferdsels- komiteen, Ivar Christiansen (Ap).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2008 kl 10:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: Samarbeidsavtalen mellom Plan- og bygningsetaten og bydelene, regulerer blant annet bydelenes rolle i Oslo kommunes saksbehandling for plan- og byggesaker. Nytt, revidert, utkast til slik avtale skal på høring i Nordre Aker – i bydelsutvalget (BU) i kveld. I forrige uke behandlet miljø, plan- og samferdselskomiteen saken, og leder av komiteen, Ivar Christiansen (Ap), vil ikke engang kalle det en "samarbeidsavtale".

– Byrådets strategi

– Jeg vil heller si at avtaleutkastet er enda et ledd i byrådets målbevisste plan om å redusere bydelenes makt og myndighet. Og det er vel ikke å invitere til samarbeid, sier Christiansen.

– Nytt denne gangen er blant annet at høringsfristene i byggesaker blir enda snauere – kun 12 dager! Det vil ikke bli tid til å behandle alle sakene i bydelsutvalget. Lokalpolitikerne som kjenner forholdene best, får ikke gitt sine innspill til kommunen. Og får heller ikke tid til å sette seg godt inn i de forskjellige sakene, og kan dermed bli dårligere orientert om hva som foregår i bydelen – i hvert fall når det gjelder plansaker, sier Christiansen.

Gjentar

– I forrige runde om avtalen, påpekte bydelen det vi synes var mangler i "samarbeidet", blant annet at bydelen ønsket mer myndighet i slike plansaker. Vi ble ikke hørt i forrige runde. Likevel, i komiteens forslag til BU-vedtak i kveld, gjentar vi dette. I tillegg mener vi bydelen bør håndtere klagesaker – ikke kommunen, sier Christiansen, og viser til ordningen med direktevalgte bydelsutvalg som enda et argument for å desentralisere mer myndighet.

Avisen har kontaktet byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H) for en kommentar, men har foreløpig ikke lykkes i det.

Mer om samarbeidsavtalen og hele forslaget til vedtak kan leses på bydelens nettsider.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse