ANNONSE
Annonse

Ikke så lenge til den nye brua er på plass

– Vi tar sikte på en ferdigstillelse innen utgangen av 2019.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2017 kl 07:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: – Siden den ble oppført i 1992 har den røde gang- og sykkelbrua over Ring 3 vært et landemerke på Ullevaal. Nå skal Statens vegvesen erstatte den med ei ny stålbru, som har en rekke forbedringer fra den gamle, skriver Statens Vegvesen på egen nettside.

Videre:

– Ny belysning, integrert i rekkverk og lysmaster med led-belysning. Syklende og gående adskilles. De gående får eget fortau og det blir to felt for syklende en i hver retning. Brua vil passe bedre inn i omkringliggende terreng og vil gi både de gående og syklende god oversikt over trafikken på brua.

Startet forberedelser

Stigningen skal heller ikke bli så bratt som på den gamle brua, og at det vil bli noe redusert fremkommelighet på Ring 3 i anleggsperioden, men det begrenser seg til å stenge ett felt i korte perioder.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Statens Vegvesen, Håvard Vikheim, forteller til Nordre Aker Budstikke:

– Nå har så smått de forberedende arbeidene startet med rigging av brakkerigg for entreprenør og Statens vegvesen. Fremdriftsplanen er ikke spikret ennå – den skal gjennomgås sammen med entreprenør i de nærmeste dagene, så det er foreløpig litt tidlig å si noe helt sikkert om de forskjellige fasene, sier Vikheim.

LES OGSÅ: Kjøpesenteret skiftet navn

Ferdig i 2019?

Prosjektet kan støte på utfordringer, opplyser han.

– Det er utfordrende å jobbe og grave i Oslo, man vet ikke alltid hva som dukker opp. Dette kan påvirke framdriften på prosjektet, men vi tar sikte på en ferdigstillelse innen utgangen av 2019.
 

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse