- Ikke sammenlignbart

Prosjektleder i Oslo Vei AS - Jan Engen.

Oslo Vei AS er ikke enig i at selskapet overpriser nedgravingsjobben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2006 kl 11:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Beboerne mener Oslo Vei overpriser eventuell nedgraving av høyspentledningen på Grefsen/Loftshus.

De viser til en meterpris for nedgraving av høyspentlinjen på Ensjø på 17.700 kroner per meter, mens Oslo Vei skal ha 22.600 per meter for nedgravingsjobben på Grefsen/Lofthus.

Prosjektleder i Oslo Vei - Jan Engen - mener anleggene ikke er sammenlignbare.

– Vi kjenner godt til Ensjø-jobben. Der er det blant annet færre kabler som skal "i grøfta". Overføringskapasiteten skal være lavere enn på Grefsen/Lofthus. På Ensjø kan kablene ligge i "åpen" grøft - på Grefsen/Loftshus må vi legge kablene i støpt kanal. I tillegg er tilretteleggingen mye mindre omfattende på Ensjø - med store grøntområder, sier Engen.

Han tror heller ikke alle kostnader er tatt med i meterprisen på 17.700 kroner, men at beløpet er en ren anleggssum.

– I vårt tilbud om nedgraving til beboerne på Grefsen/Lofthus har vi tatt høyde for alle tenkelige utgifter, som for eksempel prosjektering, konsesjonssøknader, byggherreutgifter, sier Engen.

Men er man sikker på at sluttsummen blir 37.5 millioner kroner - for 1660 meter nedgraving på Grefsen/Lofthus? Og skal Oslo Vei bidra med 22.5 millioner.

– Vi vil uansett kreve inn garantier for beboernes bidrag på forhånd. Hva prosjektet ender ut i til slutt, er irrelevant. Den prisen vi tilbyr beboerne for nedgravingen er fast (rundt 15 millioner) - og ut fra det vi mener er en realistisk sluttsum for nedgravingsjobben - 37.5 millioner. Resten - 22.5 millioner skal Oslo Vei betale, sier Engen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse