Ingen gjeste- parkering i Nydalen

Solsiden-beboerne Tone Sælid (t.v.) og Inger Marie Christoffersen uttalte tidligere i Nordre Aker Budstikke at de ikke ønsker økt biltrafikk i Nydalen, men vil ha mulighet til å invitere gjester. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Rett før påske ble betalingsparkeringen i Nydalen utvidet til å gjelde nesten hele døgnet. Solsiden Utomhussameie er skuffet over Avantor.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: - Vi var nylig i møte med Avantor og etterlyste blant annet en bedre parkeringsordning for besøkende, men kom ingen vei, sier avtroppende styreleder Karin Wallin i Solsiden Utomhussameie, en paraply for seks sameier på Solsiden.

- Nå koster det 38 kroner i timen, hele døgnet, også lørdag og søndag. Slik blir man venneløs av, sier Wallin.

LES OGSÅ: – Ubehagelig å invitere gjester

- Dårlig av Avantor

"Hvorfor skal det ikke være mulig å besøke oss som bor her på Solsiden? Hvorfor gjøres alt for å unngå at folk kommer hit til Nydalen og benytter seg av de tilbudene som er her?" skriver en leser i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

- Vi synes dette er litt dårlig av Avantor. De har ikke kommet oss i møte i det hele tatt. Med innskjerping av parkeringsreguleringen i helgene har forholdene snarere blitt verre. Vi mener det i alle fall burde være noen gratis gjesteparkeringsplasser på lørdag og søndag, sier Wallin.

- Avantor sier de ønsker mer rotasjon i parkeringen. Vi syns det er et merkelig argument.

LES OGSÅ: – Sameiene kan ordne opp selv

- Solsiden kan leie

Forvaltningsdirektør Roy Frivoll i Avantor uttalte til Nordre Aker Budstikke i mars at sameiene på Solsiden kan velge å leie egne parkeringsplasser til sine besøkende. Ifølge Wallin var det dette Avantor igjen brakte opp på møtet med sameiene.

- Avantor sier at Solsiden som sameie kan søke om redusert pris på gjesteparkering i P-huset. Vi vet ikke hvor stor reduksjonen vil bli, men dette vil eventuelt bli en sak for det nye styret i Solsiden Utomhussameie, sier Wallin. Nytt styre skal velges på årsmøtet i løpet av mai.

Roy Frivoll påpekte i Nordre Aker Budstikke i mars at parkeringsavgiftene i Nydalen er på et moderat nivå i forhold til sammenliknbare områder. Dette er ikke Wallin enig i.

- Hvis Frivoll mener 38 kroner timen er "moderat" i et bomiljø, er vi ikke enig, sier hun.

Avantors forvaltningsdirektør pekte i intervjuet med Nordre Aker Budstikke på at det i fremtiden er forventet at området overtas av det offentlige.

- Bydelen vil da fritt kunne vurdere ordninger i forhold til parkering ved de offentlige veiene, sa Frivoll.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse