Ingen har blitt avvist

Ingen har blitt avvist

Bydelen har nå vaksinert alle i risikogruppene. Neste ut er foreldre til barn under seks måneder og barn under fem år. Følg med på bydelens nettsider om når neste fase starter. Illustrasjonsfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydelen er nå tom for svineinfluensavaksiner, men har fått vaksinert alle som tilhører risikogruppene. I neste uke kan vaksineringen av resten av befolkningen starte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2009 kl 11:21

NORDRE AKER:

— Denne uken har vi gjort oss ferdige med vaksinering av risikogruppene. I alle fall dem som har ønsket å ta den og som har oppsøkt helsestasjonen. I tillegg har vi vaksinert hjemmeboende gjennom hjemmetjenesten, sier avdelingssjef i bydelsadministrasjonen, Ellen Oldereid.

Har ikke fått mer vaksine

I neste uke (uke 47) eller uke 48 vil vaksineringen av personer utenom risikogruppene begynne.

— Men dette avhenger helt av når og hvor mange nye doser vi får inn, sier Oldereid.

Som Nordreakerbudstikke.no skrev i forrige uke, har bydelen ventet siden mandag ventet på levering av mer vaksine. I skrivende stund, fredag, er bydelen lovet å få inn mer, men tidspunktet er ennå uvisst.

Tom for vaksine

Nordre Aker klarte å gjennomføre vaksinasjonen som annonsert både tirsdag og onsdag denne uken uten å gå tomme. Men onsdag ble den foreløpig siste svineinfluensasprøyten satt.

— Vi har derfor så langt ikke avvist noen, sier Oldereid.

Etter planen fortsetter vaksineringen på tirsdag 17. november.

Barna først

I fase to av vaksineringen vil det i første omgang være omsorgspersoner til barn under seks måneder og friske barn under fem år som vil få tilbudet om vaksine.

LES OGSÅ: Skolene rammet, men ingen krise

— Vaksineringen vil foregå på helsestasjonen i Nydalen, og vi vil ha åpningstider som passer for yrkesaktive foreldre, sier Oldereid.

Når de yngste barna er vaksinert, er det barn i skolealder som står for tur. Denne fasen av vaksineringen vil foregå ute på skolene. Bydelen er nå i gang med å innhente godkjenning fra foreldre, opplyser Oldereid.

Følg med på bydelens nettsider for når de neste gruppene kan få vaksine.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!