ANNONSE
Annonse

Ingen har blitt avvist

Bydelen har nå vaksinert alle i risikogruppene. Neste ut er foreldre til barn under seks måneder og barn under fem år. Følg med på bydelens nettsider om når neste fase starter. Illustrasjonsfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydelen er nå tom for svineinfluensavaksiner, men har fått vaksinert alle som tilhører risikogruppene. I neste uke kan vaksineringen av resten av befolkningen starte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2009 kl 11:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER:

— Denne uken har vi gjort oss ferdige med vaksinering av risikogruppene. I alle fall dem som har ønsket å ta den og som har oppsøkt helsestasjonen. I tillegg har vi vaksinert hjemmeboende gjennom hjemmetjenesten, sier avdelingssjef i bydelsadministrasjonen, Ellen Oldereid.

Har ikke fått mer vaksine

I neste uke (uke 47) eller uke 48 vil vaksineringen av personer utenom risikogruppene begynne.

— Men dette avhenger helt av når og hvor mange nye doser vi får inn, sier Oldereid.

Som Nordreakerbudstikke.no skrev i forrige uke, har bydelen ventet siden mandag ventet på levering av mer vaksine. I skrivende stund, fredag, er bydelen lovet å få inn mer, men tidspunktet er ennå uvisst.

Tom for vaksine

Nordre Aker klarte å gjennomføre vaksinasjonen som annonsert både tirsdag og onsdag denne uken uten å gå tomme. Men onsdag ble den foreløpig siste svineinfluensasprøyten satt.

— Vi har derfor så langt ikke avvist noen, sier Oldereid.

Etter planen fortsetter vaksineringen på tirsdag 17. november.

Barna først

I fase to av vaksineringen vil det i første omgang være omsorgspersoner til barn under seks måneder og friske barn under fem år som vil få tilbudet om vaksine.

LES OGSÅ: Skolene rammet, men ingen krise

— Vaksineringen vil foregå på helsestasjonen i Nydalen, og vi vil ha åpningstider som passer for yrkesaktive foreldre, sier Oldereid.

Når de yngste barna er vaksinert, er det barn i skolealder som står for tur. Denne fasen av vaksineringen vil foregå ute på skolene. Bydelen er nå i gang med å innhente godkjenning fra foreldre, opplyser Oldereid.

Følg med på bydelens nettsider for når de neste gruppene kan få vaksine.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse