- Ingen krise i hagebyen

4,5 millioner kroner må du ut med for denne leiligheten i Ullevålsalléen 20 med et boligareal på 78 m2. Selv om boligen har ligget ute i en måned nå, er ikke megler Anne Hillestad bekymret. Foto: DnB NOR Eiendom

Kjøperne nøler i Ullevål hageby, skriver Dagens Næringsliv. - Bare tull! sier meglere.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: Antallet artikler som omhandler boligmarkedet er doblet de siste to månedene. Det meldes om lavere priser og at boliger blir liggende ute lenger før de blir solgt. Lokale meglere mener vi bør ta statistikken med en klype salt.

- Den samme helgen som eindomsmegler Janne Morud Sandberg gikk ut i Dagens Næringsliv og hevdet at kjøperne nøler i Ullevål hageby, solgte jeg tre boliger til mellom 600 000 og 700 000 kroner over takst, sier megler Anne Hillestad i DnB NOR Eiendom. Hun mener bransjen må ha et edruelig forhold til takstsetting.

- Boligmarkedet er som alle andre markeder. Er prisen for høy reagerer publikum, og de skjønner det dersom de blir bedt om å betale for mye.

Ifølge Hillestad selges de fleste av DnB NORs leiligheter i hagebyen over takst. Sist noe ble solgt under takst var på forsommeren. Hillestad har i skrivende stund fire av totalt syv eiendommer i hagebyen, som ligger ute på finn.no, til salgs. Av disse har en av leilighetene ligget ute siden august, de resterende er inne i første visningsrunde.

- Erfaringsmessig blir leiligheter i Ullevål hageby solgt veldig fort. Likevel er det vanlig at pågangen av boliger er større på høsten og våren enn ellers i året. Boligmarkedet styres mer av tilfeldigheter enn det folk er klar over. Det er ikke bare å knipse med fingrene for å få en kjøper. Det krever at de riktige interessentene er tilgjengelige når boligen legges ut for salg, sier Hillestad.

Jan-Petter Haugen i Meglerhuset Morud har to leiligheter til salgs i hagebyen. Den ene er nettopp lagt ut for salg, mens den andre, som har ligget ute i to uker, har flere interessenter.

- Vi ser at etterspørselen etter de største leilighetene er stor. Salget av familieleiligheter i Ullevål hageby går så det suser, sier Haugen, som merker det går litt tråere med de mindre leilighetene, og at årsaken er at det er mange av disse i markedet, mens flertallet av kjøperne er familier.

- Vi kan ikke være så bortskjemte å tro at alt blir solgt samme dag det legges ut for salg, selv ikke i populære Ullevål hageby, sier Morud. For to uker siden gikk en mindre leilighet i hagebyen for 600 000 over takst etter første visning.

- Det gjør påstanden om at man ikke får solgt små leiligheter over takst til skamme, avslutter Hillestad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse