Ingen løse hunder på Grindajordet

Denne gjengen stilte opp i vinter for å protestere mot løse hunder på Grindajordet. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Friluftsetaten lyttet til beboere og Nordre Aker bydelsutvalg og skrinla planene om dressurområde for hunder på Grindajordet. Ti områder i byen ble 1. juni omregulert til dette for- målet, blant disse et område ved Grefsenkollveien.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Grefsenkollveien: Tidligere har kun hundejordet i Frognerparken vært friområde for hunder og hundeeiere. Friområdene som ble opprettet 1. juni er begrensede grøntområder hvor hundene kan løpe omkring uavhengig av gjeldende båndtvangbestemmelser. Områdene kan brukes til trening, lufting og dressur.

Vil ha flere

- Vi valgte å høre på bydelsutvalget i Nordre Aker som gikk i mot dressurområde på Grindajordet, og vil vurdere å finne et annet området i den delen av byen, sier naturforvalter i Friluftsetaten Frode Bye.

De ti områdene ligger i hovedsak de ytre bydeler og i randsonen i marka, og Friluftsetaten håper på opprettelse av flere dressurområder andre steder i byen også.

- Over lengre sikt håper vi på å få flere sentrumsnære friområder.

Klare regler

Friluftsetaten vil merke friområdene med skilt, slik at det er tydelig for alle at man her kan treffe på løse hunder. Disse skiltene vil også informere om bestemmelsene som gjelder for områdene. I følge etaten er det, til tross for at hunden kan løpe fritt, noen gjeldende regler som skal følges. Blant annet må hundeeieren alltid ha god kontroll på hunden når den er løs. Andre brukere av området skal hensyntas og som overalt ellers må du også på disse friområdene rydde opp etter hunden din hvis den gjør fra seg. Tisper med løpetid kan naturlig nok ikke slippes fri på disse områdene. Ønsker du å drive med organiserte aktiviteter, som for eksempel dressurkurs, må du søke om tillatelse fra Friluftsetaten til dette på forhånd.

- Friluftsetaten kommer til å holde oppsyn på områdene. Jeg er usikker på hvor mye det vil bli, men i starten vil vi hvertfall passe på, sier Bye.

Han håper også på samarbeid med lokale hundeorganisasjoner slik at man over tid vil opprette en intern justis blant hundeeierne.

- Virker ikke dette, vil vi måtte vurdere å fjerne områdene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse