Ingen Nydalen-undergang til sommeren

Pål Hansen (t.h.) kan fortelle at det ikke allikevel blir noe av Nydalen-undergangen til sommeren. Foto: Kristin Tufte Haga

Nå blir det likevel ikke bygging av Nydalen-undergang til sommeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2009 kl 17:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: - Vår konsulent har sendt brev til Jernbaneverket der det redegjøres for årsaken til forsinkelse i forhold til oppstart sommeren 2009. I beste fall ville vi kunnet starte byggingen av undergangen i august 2009 dersom det ble satt fullt trykk på saken fra nyttår. Med de usikkerheter som det erfaringsmessig har tatt så langt - tilknyttet tidsbruk for godkjenning av planer, behandling av søknad om igangsettingstillatelse, forberedende anleggsarbeider og så videre - var det samlet sett altfor stor risiko for at det ikke ville bli klart for bygging i juli 2009. Dermed blir fellesferien 2010 neste mulighet, forteller utbygger Pål Hansen i FRI Eiendom/Nydalen Bolig AS.

Rammetillatelsen

I nevnte brev utbygger/konsulenten har sendt Jernbaneverket står det blant annet at utbygger mangler "forankring" i rammetillatelse for å rekke å få alt på plass til denne sommeren.

- Men rammetillatelse ble jo gitt allerede 16.12.2009?

- Det er riktig at rammetillatelse ble gitt i desember, noen dager etter at vi tilskrev Jernbaneverket. Da brevet ble skrevet var imidlertid den realistiske fristen for å rekke arbeidene med undergangen i fellesferien 2009 allerede utløpt.

- For ordens skyld; det er ikke Nydalen Bolig AS som har trenert denne saken. Vi sendte inn rammesøknaden for lang tid tilbake og har besvart det som har vært stillet av spørsmål, sier Hansen.

Jernbanen stenges

- Man må stenge jernbanen i fem dager for å få etablert undergangen, og Jernbaneverket tillater dette kun i fellesferien. Jernbaneverket vil ikke stenge banen med alle de kostnader det medfører uten å være sikker på at det faktisk er klart for bygging, sier Hansen.

- For øvrig kommer vi til å be om et koordineringsmøte med Statens vegvesen og Jernbaneverket slik at vi får fastlagt en mest mulig realistisk dato for byggingen.

Les tidligere saker om Nydalen-undergangen på www.nordreakerbudstikke.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse