Ingen Nydalen-undergang til sommeren

Pål Hansen (t.h.) kan fortelle at det ikke allikevel blir noe av Nydalen-undergangen til sommeren. Foto: Kristin Tufte Haga

Nå blir det likevel ikke bygging av Nydalen-undergang til sommeren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2009 kl 17:00

NYDALEN: - Vår konsulent har sendt brev til Jernbaneverket der det redegjøres for årsaken til forsinkelse i forhold til oppstart sommeren 2009. I beste fall ville vi kunnet starte byggingen av undergangen i august 2009 dersom det ble satt fullt trykk på saken fra nyttår. Med de usikkerheter som det erfaringsmessig har tatt så langt - tilknyttet tidsbruk for godkjenning av planer, behandling av søknad om igangsettingstillatelse, forberedende anleggsarbeider og så videre - var det samlet sett altfor stor risiko for at det ikke ville bli klart for bygging i juli 2009. Dermed blir fellesferien 2010 neste mulighet, forteller utbygger Pål Hansen i FRI Eiendom/Nydalen Bolig AS.

Rammetillatelsen

I nevnte brev utbygger/konsulenten har sendt Jernbaneverket står det blant annet at utbygger mangler "forankring" i rammetillatelse for å rekke å få alt på plass til denne sommeren.

- Men rammetillatelse ble jo gitt allerede 16.12.2009?

- Det er riktig at rammetillatelse ble gitt i desember, noen dager etter at vi tilskrev Jernbaneverket. Da brevet ble skrevet var imidlertid den realistiske fristen for å rekke arbeidene med undergangen i fellesferien 2009 allerede utløpt.

- For ordens skyld; det er ikke Nydalen Bolig AS som har trenert denne saken. Vi sendte inn rammesøknaden for lang tid tilbake og har besvart det som har vært stillet av spørsmål, sier Hansen.

Jernbanen stenges

- Man må stenge jernbanen i fem dager for å få etablert undergangen, og Jernbaneverket tillater dette kun i fellesferien. Jernbaneverket vil ikke stenge banen med alle de kostnader det medfører uten å være sikker på at det faktisk er klart for bygging, sier Hansen.

- For øvrig kommer vi til å be om et koordineringsmøte med Statens vegvesen og Jernbaneverket slik at vi får fastlagt en mest mulig realistisk dato for byggingen.

Les tidligere saker om Nydalen-undergangen på www.nordreakerbudstikke.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon