Ingen planer for jula?

Ikke alle har noen å feire jul med. Det er flere alternativer for de som ønsker selskap og hyggelig fellesskap.

Selv om du ikke har noen planer for julehøytiden, er det fortsatt ikke for sent å feire jul sammen med andre.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: – Vi vil helst at man ringer og melder seg på, forteller Matthew Nanang, leder for Frelsesarmeens flerkulturelle arbeid på Rodeløkka. På bittelille julaften, fredag 22.desember, inviterer han til julefeiring, julemat og underholdning i Gøteborggata 4.

– Vi dekker på til 100-120 personer, og det er lov å komme selv om man ikke er påmeldt. Vanligvis er mellom ti og tjue nasjonaliteter representert, sier Nanang. Klokken 18.30 i morgen åpner han dørene for utenlandsstudenter, innvandrere, asylanter og andre som føler seg ensomme.

Julaften

Bymisjonssenteret i Tøyenkirken arrangerer julefest med gudstjeneste og middag fra klokka 17 på julaften. De har plass til 110 gjester i tillegg til de frivillige, og mandag var det fortsatt 12 plasser ledige. Det er obligatorisk med påmelding, og arrangementet er rusfritt. I romjula, 28. og 29. desember, har senteret åpen romjulskro med gratis mat og underholdning, klokka 14-18.

Trefoldighetskirken arrangerer julefest med middag for alle fra klokka 20 til 23 på julaften. Det er ingen påmelding, og det er gratis. Klokka 23 er det messe i kirken.

Jul for eldre

På Ensjøtunet Servicesenter i Malerhaugveien 10 har de julemiddag med sang og underholdning fra klokka 17 på julaften.

– Påmeldingsfristen var egentlig på mandag, men det er lov å ta en telefon å høre om det fortsatt er ledig plass, forteller daglig leder Rita Haga. Hun forteller at de arrangerer julelunsj fredag 22. klokka 12.00. Den koster 100 kroner, og det er bare å møte opp. Nyttårslunsj er samme sted og til samme pris en uke senere.

Er det fullt på Ensjøtunet er det mulig å reise ut til Lørenskog og Aslam Ahsans julefest på Triaden senter. Arrangementet er for eldre og enslige er rusfritt, og varer fra klokka 17.00 til 24.00. Påmeldingsfristen for denne julefeiringen er fredag 22.desember.

Rusavhengige og hjemløse

Frelsesarmeens rusomsorg "Fyrlyset" har julelunsj klokka 11.00 til 13.00 i Urtegata på julaften. Det er plass til 250 personer. Café Trappa i Waldemar Thranes gate holder åpent julaften fra klokka 12.00 til 20.00, og har åpent hele romjula fra 11.00 til 17.00 hver dag.

Alternativ jul holder dørene åpne 24 timer i døgnet fra julaften til 2.juledag. De holder til i Folkets Hus på Youngstorget. Matserveringen holder åpen 24 timer i døgnet, men klokka 16.00 på julaften er det julefest.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse