Ingen vil strø barnehageveien til Tyra (4) - nå strør hun selv

- Det var veldig vondt å ramle på isen og slå seg. Jeg gråt litt også.

Foreløpig er det små og store ildsjeler som eventuelt må strø turveien gjennom Bergskogen, og Tyra Dybvik Mitchell (4) prøver seg også. FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

Etter mange skummelt såpeglatte turer til og fra barnehagen gjennom Bergskogen, så håper både Tyra Dybvik Mitchell (4) og mamma på at kommunen snart tar ansvar og strør.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2013 kl 17:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BERG: - Det var veldig vondt å ramle på isen og slå seg. Jeg gråt litt også, forteller lille Tyra Dybvik Mitchell (4).

Hun liker godt å være i Bergskogen, og gjerne med barnehagen hun går i; Bergtunet barnehage.

Det ligger også to andre barnehager like ved ved Bergskogen - skogen er også et fredet kulturminne.

LES OGSÅ: Rekordglatt vinter: Farlig å være fotgjenger på isglatte Oslo-veier

Såpeglatt

Men om vinteren blir det ofte skikkelig glatt på turveien - som også har lys - i denne lille skogen. De store trærne gir mye skygge, så her smelter det ikke først.

Og for noen dager siden gled Tyra og slo fortennene sine i isen. Heldigvis gikk det sånn nogenlunde bra, og tenner og Tyra ble bare litt forslått. Men det er sikkert ikke første - eller siste - gangen små og store sklir og ramler på den glatte turveien i Bergskogen.

For det er ingen som har fast strøjobb vinterstid i denne skogen.

(Saken fortsetter under saken)

BRA: Det gikk bra med Tyra og tennene etter uhellet på isen, nå håper Tyra og mamma på at kommunen begynner å strø i Bergskogen. Foto: Kristin Tufte Haga

FERDES DU PÅ ISGLATTE VEIER? FORTELL DIN HISTORIE HER OG SE HVA ANDRE LESERE HAR OPPLEVD!

Må strø selv

Men av og til er det faktisk så ille glatt at noen foreldre har trådt til og strødd turveien.

Og i dag strør Tyra litt selv også. Men hun ønsker seg at noen kommer og strør «på ordentlig».

Ikke bare er skogen et mye brukt friområde for ærliggende barnehager, en stor del av barna med foreldre går også gjennom Bergskogen til og fra barnehagen.

I tillegg bruker jo også andre i beboere i strøket skogen som turområde.

LES OGSÅ: Dette er en gangvei ...

Ingen har ansvar

- Både i år og i fjor har jeg og andre kontaktet kommunen for å få strødd den den korte turveien til barnehagen. Men så langt har ingen i kommunen tatt ansvar, forteller Tyras mamma, Pia Dybvik Staalesen, og fortsetter:

- Jeg hadde forstått det om Bergskogen bare var et lite skogholt, men området er et kulturminne, og det er tydelig at det gjøres arbeider der innimellom sommerstid, for å ta vare på skogen. Men strø er det ingen fra kommunen som gjør. foreløpig.

LES OGSÅ: - Brodder er en billig forsikring

Styrer i Bergstunet barnehage kan fortelle at hun også har vært i kontakt med kommunen, for å finne ut av hvem som kan ha ansvar for å strø på turveien, eventuelt om det er mulig å kanskje få til en «strøavtale» med kommunen. Men foreløpig uten napp.

- Omsorgsbygg har ansvaret for å måke og strø innenfor barnehagens område. Turveier i nærmiljøet ligger derfor et godt stykke utenfor vårt ansvarsområde, og det er heller ikke noe vi vurderer å begynne med, sier Marte Svenneby, kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg.

FLERE NYHETER FRA OSLO:

Politiet lette etter geit i bånd i Oslo sentrum

Beskyldt for å gjøre nazisymbolene mer fremtredende

- VGs barnehagebase gir ikke et riktig bilde

Rekordglatt vinter

Det er Bymiljøetaten som har ansvaret for å strø kommunale veier, gater, fortauer, samt kommunale gang- og sykkelveier i Oslo. Men etaten innrømmer at det ikke er mulig å rekke over alt.

Stien gjennom Bergskogen er en av dem som ikke blir prioritert av kommunen.

(Saken fortsetter under bildet)

FREDET: Bergskogen er et fredet kulturminne. Foto: Kristin Tufte Haga

- Stien gjennom Bergskogen står ikke på vår liste over vintervedlikehold, sier Odd Olav Bratteberg, seniorrådgiver i Bymiljøetaten i en e-post til dittOslo.no.

Han foreslår at foreldrene sender en søknad om at det igangsettes vintervedlikehold på stien.

- Da det nylig er etablert en barnehage i området med økt gangtrafikk til og fra, foreslår jeg at barnehage og foreldre skriftlig henvender seg til Bymiljøetaten og ber om at det utføres vintervedlikehold på gangveien, sier Bratteberg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse