– Innmari gøy!

Tonje Vaksvik og Eirin Meinich fra Nordre Aker Natur og Ungdom. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Spørsmål og svar fra nettmøtet med Nordre Aker Natur og Ungdom.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2008 kl 16:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

RØA: – Dette var innmari gøy, sa de to unge miljøforkjemperne i etterkant av nettmøtet. Spørsmålene tikket inn, og halvannen time var langt i fra nok til å svare på alt leserne lurte på.

Miljøgater og biodiesel

Spørsmålene fra leserne dreide seg om alt fra miljøgater i Nordre Aker til biodiesel og sivil ulydighet. I alt 43 spørsmål tikket inn på Nordre Aker Budstikkes nettavis.

Meinich og Vaksvik syntes hverken spørsmålene var overraskende eller spesielt vanskelige å svare på.

– Spørsmålene var litt som forventet. Vi hadde regnet med spørsmål om demonstrasjoner og sivil ulydighet, og også spørsmål om biodrivstoff, siden det er en veldig aktuell debatt akkurat nå. I tillegg fikk vi endel spørsmål om hva man kan gjøre selv for å bekjempe klimaendringene, og det er jo veldig positivt, sier Vaksvik.

Eget lokallag

Vaksvik og Meinich, som begge nettopp har fylt 18 år, var med å stifte lokallaget Nordre Aker Natur og Ungdom for litt over ett år siden. I bydelen prøver de å arbeide spesielt opp mot skolene og bydelspolitikerne. Blant de sakene de jobber mest med for tiden, er å få byttet ut oljefyrene i Nordre Aker.

– Oljefyrer gir store utslipp og kan lett erstattes av annen, mer miljøvennlig energi. Derfor vil vi skifte ut oljekjelene og også utvide fjernvarmeannlegget i Oslo, slik at fjernvarme kan bli et alternativ i større deler av Nordre Aker, sier Vaksvik.

I tillegg arbeider de for mindre forbruk av papir, og ønsker også økt bevissthet rundt miljøstasjonen på Engebråten.

– Engasjér dere!

Å formidle én ting til Nordre Aker Budstikkes lesere, synes de to jentene er vanskelig.

– Hehe, én ting!? Hovedbudskapet må være at folk må engasjere seg og tenke på at det de gjør har konsekvenser. Man kan gjøre en forskjell, det er ikke så mye som skal til, sier Meinich.

Til bydelspolitikerne har de to følgende budskap:

– I den grad dere kan, prioritér tiltak som er miljøvennlige. Det er viktig å prioritere tiltak som gjør det lettere for mannen i gata å velge miljøvennlig, avslutter de.

Les spørsmål og svar her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse