Innrømmer dårlig arbeidsmiljø

Anstein Gjengedal har planen klar for å forbedre oslopolitiet.

I politiets eget magasin, OP magasinet, skriver Anstein Gjengedal på lederplass at konflikten i politiet har tæret på arbeidsmiljøet. Nå har han tro på bedre miljø og høyere oppklaringsprosent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2009 kl 14:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Etter intense forhandlinger med regjeringen økte de med omtrent 230 årsverk i Oslo-politet. Dette håper Gjengedal vil sikre politiet mer fleksibilitet.

- Nå er det nødvendig med ro i etaten, og jeg ønsker at vi sammen med organisasjonene retter fokus mot et godt arbeidsmiljø og forbedret resultatoppnåelse. En forutsetning for gode resultater er at vi har et godt arbeidsmiljø og motiverte medarbeidere, sier Gjengedal til OP magasinet.

LES OGSÅ:

— Dette finner vi oss ikke i!

Elendig oppklaringsprosent

Med en oppklaringsprosent på litt over 18 prosent har Oslo politidistrikt en vei å gå. Nå håper Anstein Gjengedal at 170 medarbeidere vil være med på å løfte det tallet.

- Vi kan ikke være bekjent av en oppklaringsprosent på litt over 18 prosent. Vi må opp på 20-tallet, opplyser han.

LES OGAÅ:

— Mindre service, ikke mindre trygghet

I tillegg skal de ha stort fokus på de åpne rusmiljøene i hovedstaden.

- Jeg forventer også resultater i bekjempelse av de åpne rusmiljøene ved Oslo Sentralbanestasjon og områdene rundt. Her begynner vi nå å se resultater av den innsatsen vi har hatt i området de siste månedene. Dette trykket skal vi opprettholde, sier Gjengedal.

Tryggere helg

Politimesteren mener at det er et tankekors at de har liten bemanning på de tider det er sterkt behov for synlig politi.

- Vi må få flere patruljer ut i gatene, særlig natt til lørdag og natt til søndag. Oslos borgere vil ha mer synlig politi. Det er i seg selv forebyggende, mener Gjengedal.

I tillegg til dette ønsker politiet i Oslo å sette større fokus på innbrudd i boliger og han skryter av den nye vinningsgruppa på Majorstua.

Med de tiltakene de har gjort i år så håper han på bedre motiverte arbeidere, noe som vil medføre til bedre oppklaringsprosent.

- Jeg forventer bedre resultater

— det skylder vi Oslos befolkning, avslutter Gjengedal.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse