Innspurt i høyspentsaken

Den "nye" arbeidsgruppen i høyspentsaken har ikke gitt opp en nedgravingsavtale med Oslo Vei AS. Fra venstre: Torbjørn Togstad, Magne Omestad, Terje Bjerke, Håkon Svendsen og Pål Rosen Olsen.

Pengeinnsamlingen fra grefsenbeboerne langs kraftlinjen er i innspurten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2006 kl 10:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsen: – Vi nærmer oss målet for en nedgravingsavtale, sier Torbjørn Togstad.Lofthussiden har allerede en nedgravingssavtale vedrørende kraftlinjen med Oslo Vei AS, fra Mons Søviksplass til Grefsenkollveien 12A. Nå nærmer Grefsenbeboerne seg siste innspurt for å få til en egen nedgravingsavtale, fra Grefsenkollveien 12 a og ned til Sverre Envolds plass - rundt 500 meter.

Leder av den "nye" arbeidsgruppa, Torbjørn Togstad håper på en løsning.

– Vi har i hele august arbeidet for å få til forlenget nedgraving av høyspentledningen. En ekstra kabling på 500 meter koster rundt 6.5 millioner kroner. Beboerne har så langt gitt bidrag til nedgravingen med 3.1 millioner kroner. Oslo kommune bidrar med 1.95 millioner kroner. Da mangler vi så langt 1.45 millioner kroner, sier Togstad.

Beboerne satser på at de skal lykkes med fullfinansiering av denne ekstra strekningen.

– Det blir sikkert krevende å få inn restbeløpet. Men vi skal gjøre alt vi kan for å få finansiert de siste 1.45 millioner kroner. Vi er så nære målet nå, og håper og tror på en løsning. I tillegg til kontakt med beboerne fortsetter vi dialogen med Backe-gruppen, Oslo kommune og Hafslund, sier en optimistisk Torbjørn Togstad.

Oslo Vei har gitt beboerne frist ut august med å skaffe penger. Klarer Grefsenbeboerne å samle inn totalt 6.5 millioner kroner, blir den tidligere omtalte "endemasten" mellom Barnehagene i Grefsenkollveien 8 og 12 fjernet, og høyspentledningen ned til Grefsenveien erstattet med jordkabler, sier Togstad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse