Inntauingstomta i ny drakt

Sogn Arena blir et landemerke langs Ring 3

En forfallen tomt med slitne russebusser og gamle bilvrak er saga blott. "Sogn Arena", et bygg med sterk identitet, ferdigstilles i desember neste år.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Eiendomssjef Arnulf Eskeland og Amund Mowinckel, administrerende direktør i Bertel O. Steen Eiendom.

Sogn: - Nybygget blir i underkant av nitten meter høyt, målt fra Klaus Torgårdsvei, og kommer til å bli et landemerke langs Ringveien mellom Rikshospitalet og Ullevål Stadion. Amund Mowinckel, administrerende direktør i Bertel O. Steen Eiendom, gleder seg til å tilføre bydelen et av Oslos mest moderne, nye bygg.

Kristen Jarmund Arkitekter AS gikk av med seieren i arkitektkonkurransen, og har utformet et bygg på 24.600 kvadratmeter, særpreget av etasjehøye glassfelt med lys som går tvers gjennom bygningen sin krumme dynamisk form.

- Vi jobber nå med å gjøre fasaden enda mer spennende, opplyser Mowinckel.

Mercedes Benz forhandleren Bertel O. Steen Autostern AS skal bruke under- og førsteetasje, til salgslokale og verksted. Arealet for øvrig er for ekstern utleie.

Store flater, få søyler

"Boble deck" ble brukt første gang under bygging på Tjuvholmen, og nyttes nå under bygging av Sogn Arena. En teknikk hvor betong, armering og ballonger med luft støpes i et visst mønster.

- Dekkets egentyngde blir redusert, og ved å fjerne "daukjøttet" i betongen trengs færre antall søyler enn vi ellers måtte ha behøvd, informerer direktøren.

Entreprenørfirmaet AF Bygg Oslo har totalentreprise på prosjektet.

Rikshospitalet har nå fått fjernvarme helt frem til preklinisk, og strømforsyningen vil bli videreført frem til Sogn Arena.

Kostbar turvei med gangbro

- Krav om en turvei med gangbro i rekkefølgebestemmelsene medførte en to års forsinkelse av prosjektet, da vi måtte starte en ny runde byggesaksbehandling. Dyrt for prosjektet, veldig bra for bydelens beboere, smiler Mowinckel.

En gang- og sykkeltrasse vil bli anlagt fra Gaustad-området, langs sørsiden av det nye Sogn Arena og over Ring 3 til starten på Gaustadbekkdalen.

- Plan og bygningsetaten har gjort en meget god og effektiv jobb i sluttfasen av behandlingstiden, og vi har holdt de tidsfrister vi har satt etter den nye byggebehandlingen, informerer Mowinckel, som beklager det som er av støy og støv under byggearbeidene, og forsikrer at arbeidene gjøres så skånsomt som mulig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse